HDP'li Altan Tan'dan Kobani eylemleri itirafı

Kobani eylemleriyle şimşekleri üzerine çeken HDP adına özeleştiri Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'dan geldi.

HDP'li Altan Tan'dan Kobani eylemleri itirafı
 HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan,Kobani eylemleriyle ilgili "Yağmalanan bir dükkânın önünde durabilirdik. Bankamatiğin önünde durabilirdik. Belki o kitle bizi de ezer geçerdi ama ikincisinde dururdu. Bunu yapamıyorsak bırakmalıyız bu işi. Otobüs yakarak nereye varabiliriz ki?" dedi.

HDP'li Altan Tan, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a konuştu. "Yapıp yıkmaları önlemeliydik" başlığıyla manşetten verilen haberde Tan'ın itiraf niteliğindeki açıklamaları yer alıyor.

FİKİRLERİNE KATILMAM AMA

-MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin siyasi fikirlerine katılmam. Ama onun son olaylardaki tavrı önemlidir. 'Bizim partimizin amblemlerini, sloganlarını, işaretlerini kullanarak kimse sokağa çıkmasın' dedi. 'Kim bizim amblemlerimizle, sloganlarımızla sokağa çıkıyorsa provokatördür, ajandır' dedi. Bizim de aynı tavrı sergilememiz gerekir.

SONUCUNU DÜŞÜNMELİYDİK

-Kitlemizi sokağa çağırırken bunun sonuçlarını düşünmeliydik. Demokratik sınırlarda durur mu, kontrol edebilir miyiz? Bunu düşünmeliydik. Halkı sokağa çağırırken vurup kırmalara, yakıp yıkmalara mahal verilmesinin önüne geçecek tarzda bir dil ve üslup kullanmalıydık. Olaylar çığırından çıktığı anda da yapabileceklerimiz vardı.

YAĞMAYI ENGELLEYEBİLİRDİK

-Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, parti başkanlarımız sokaklara inip taşkınlığa engel olabilirdi. Yağmalanan bir dükkânın önünde durabilirdik. Bankamatiğin önünde durabilirdik. Belki o kitle bizi de ezer geçerdi ama ikincisinde dururdu. Bunu yapamıyorsak bırakmalıyız bu işi. Otobüs yakarak nereye varabiliriz ki?

ALTAN TAN'A GÖRE HDP ÜÇ KESİMLE İLİŞKİSİNİ YARALADI

BİR: Kuyumcu, market, banka yağlamaları ile HDP'nin ORTA SINIFLAR ile olan yakınlaşması yaralandı. 
İKİ: HÜDA-PAR'a yönelik saldırılar ile HDP'nin KÜRT İSLAMİ ÇEVRELER ile olan yakınlaşması yaralandı. 
ÜÇ: Büst ve bayrak yakmaları ile HDP'nin LAİK, SEKÜLER TÜRKLER ile olan yakınlaşması yaralandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER