HDP'NİN DİYARBAKIR MİTİNGİ

HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği mitinginde binler İstasyon Meydanı’nı hıncahınç doldurdu

HDP'NİN DİYARBAKIR MİTİNGİ
 HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği mitinginde binler İstasyon Meydanı’nı hıncahınç doldurdu.

Halkların Demokratik Partisi'nin 24 Haziran seçimleri kapsamında gerçekleştirdiği “Büyük Amed” mitingi, İstasyon Meydanı’nı dolduran binlerin katılımıyla başladı. Güvenlik önlemlerinin had safhada olduğu miting alanına çıkan tüm cadde ve tali yollar, polis barikatlarıyla kapatıldı.

DEMİRTAŞ MASKELERİNE EL KONULDU 

Ofis semtinden miting alanına giden yolda kortej oluşturan HDP Gençlik Meclisi üyeleri, alkış, zılgıt ve sloganlarla “Bir oyluk canınız var” ve “Boşuna staj yapma seni başkan yaptırmayacağız” pankartları taşıdı.

Polisler alanın girişinde pankart ve dövizlere el koydu. Polislerin su kapaklarını el koyması da dikkat çekti. Yürüyüş boyunca sık sık, “Diren HDP bizler meclise”, “Zindanda direnen Demirtaş’a bin selam”, “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganları atıldı. Polis, Selahattin Demirtaş maskelerine de el koydu.

BULDAN: PATLAYAN BOMBALAR YERİNE İNSANLAR SEL OLDU

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır Mitingi'nde konuştu.

Binlerce kişiye seslenen Buldan şunları söyledi.

24 Haziran’ı sandıklarda hesap soracağımız bir gün olarak belirledik. Şimdiden sizleri kutluyoruz. 3 yıl önce bu meydanda 5 Haziran tarihinde bu kadar büyük bir kitlenin içine bomba attılar ve 5 insanımız yaşamını yitirdi. Ancak gördüler ki o patlayan bombaların yerine insanlar sel oldu aktı. Çünkü bizler acılarımızı unutmayız, bizler tarihimizde yazılan ve bize reva görülen hiçbir acıyı unutmayız. Kürt halkı geçmişini unutmaz, Kürt halkı acısını unutmaz, Kürt halkı Sur’u unutmaz, Cizre’yi unutmaz, Suruç’u unutmaz.

Kürt halkı tarihi boyunca büyük zulümler gördü, acılar yaşadı. Sur unutamayacağımız acıların içindedir. Cizre, Silopi, Gever unutmayacağımız acılar içindedir. Ama bayram arifesinde oruçları ile Suruç’ta insanları katleden zihniyet asla Kürtlerin unutmayacağı acılı tarihlerin içine girmiştir. Suruç halkı yalnız değildir. Diyarbakır, Ağrı, Hakkari halkı tüm Kürdistan Suruç halkıyla beraberdir.

AKP Hükümeti bu sefer de yaptığı provokasyonun altında kalmıştır. Adli tıp raporu göstermişti ki Suruç’ta insanlarımız AKP’nin organize ettiği çetelerin saldırısına uğramıştır. O çeteler ki insanlarımızı hastanede kafalarını keserek katletmiştir. İşte bugün Amed meydanında burada sizler bir kez daha Suruç’a sahip çıktınız, Sur’a, Gever’e, Demirtaş’a sahip çıktınız, hepinize teşekkür ediyoruz.

KÜRT SORUNUNU GÖRMEK İSTİYORLARSA ÇİLLER'İN YÜZÜNE BAKSINLAR

Gelip burada “bu ülkede Kürt vatandaşlarım var ama Kürt sorunu yoktur” diyen zihniyet bugün sizin yüzünüze nasıl bakacak? İstanbul’da kurdukları ittifakla, yanlarına aldıkları Tansu Çiller’le, Mehmet Ağar’la, Sedat Peker’le bir kez daha gösterdiler ki Kürt halkına karşı düşmanlıkları devam ediyor. Kürt sorununu görmek istiyorlarsa yanlarına aldıkları Tansu Çiller’in yüzüne baksınlar. O Tansu Çiller ki o Mehmet Ağar ki 90’lı yıllarda asit kuyularında inslanlarımızı diri diri katledenlerdir. O kurdukları ittifakın içerisinde Susurluk ittifakı vardır. Bir kurtlar sofrası kurdular, kurtlar sofrasında Türkiye’yi 90’lı yıllara geri götürmenin kararını aldılar. Ancak biz buna izin vermeyeceğiz.

Türkiye halkları asla bir daha 90’lı yıllara gidilmesine izin vermeyecek. Bu ülkede zulümden, ölümden, kandan ve gözyaşından başka 16 yıllık iktidar döneminde bu ülkeye bir şey getirmeyen AKP Hükümeti, 24 Haziran’da elveda diyecek, onlara güle güle diyeceğiz.

Onlar savaştan başka bir şey vaat etmiyorlar. Kerkük’e, Afrin’e gittiler, şimdi Münbiç’e ve Kandil’e gitmek istiyorlar. Ama Türkiye halkları buna onay vermiyor. Bu ülkede artık ölüm olsun istemiyor. Bizler bu ülkede sorunların savaşla değil, çözümle olacağına inanan bir parti olarak Amed semalarında F-16'ların değil barış güvercinlerinin uçurulmasını istiyoruz. Bu semalardan bu halkın arzu ettiği barış güvercinlerinin uçurulmasına çok az bir zaman kaldı. 24 Haziran’da AKP’nin gidişiyle Demirtaş’ın gelişiyle buna kavuşacağız.

KİMİ ADAY GÖSTERECEĞİMİZİ ERDOĞAN'A MI SORACAĞIZ

Şimdi her gün Sevgili Demirtaş’la ilgili HDP ile ilgili onlarca yalan, onlarca uydurma sözlerle halkın kafasında farklı algılar yaratmaya çalışıyorlar. Birkaç gün önce Demirtaş’ın idamından bahsediyorlardı, şimdi Demirtaş’la ilgili “bu parti aday fukarası mı başka aday bulamadı zindandan aday gösterdi” diyor. Sana mı soracağız? Elbette ki içimizde adam da vardı kadın da vardı ama biz Selo’yu uygun gördük. Biz Selo’yu başkan yapmaya karar verdik, bunu sana sorma gereği duymadık, buna halkımız karar verdi. 

Demirtaş’ın hanları ve sarayları yok, ayakkabı kutularında paraları yok, Demirtaş milyonların gönlünde sevgisi olan, insanların gözünde umut olan bir aday. Ama korkmakta haklısın. Rüyalarına giriyor kabusun oluyor, biliyoruz. O rüyalar 24 Haziran’da gerçek olacak. Recep Bey rüyanda görmek istemiyorsan uyuma. Çünkü sadece 4 gün kaldı. 4 gün sonra Demirtaş’ı zaten karşında göreceksin, bu meydanda göreceksin.

Kürt halkına her türlü ayrımcılığı yaptılar, Kürt halkının bütün değerlerine saldırdılar. Sizin iradenizle seçilen belediye başkanlarımız Kışanak ve Anlı’yı görevden aldılar, yerlerine kayyumlar atadılar. Şimdi belediyelerimizle ilgili Sevgili Kışanak’la ilgili giderken milyonlarca borç bıraktı diyorlar. Tek bir borç bıraktığına dair belge çıkarırsan ben siyaseti bugün bırakmaya hazırım. Çünkü belediye başkanlarımız borç bırakmadılar, artı üzerine para bıraktılar. O belediyelerde Gültan Kışanak’ın onuru var. 24 Haziran’dan itibaren o belediyelerdeki kayyumlar sizin kıraathanelerinizde kayyumluk yapacaklar.

HDP’yi baraj altında bırakmak için her türlü oyunu oynuyorlar. O kadar korkuyorlar ki gözaltılar ve tutuklamalar yapıyorlar, ama korksunlar ve bilsinler ki bizler tutuklandıkça daha çok çoğalan bir halkız. Asla kimsenin önünde diz çökmeyiz, boyun eğmeyiz, biat etmeyiz. Recep Tayyip Erdoğan senin de önünde diz çökmeyiz!

25 HAZİRAN'DA AKP'SİZ BİR TÜRKİYE'Yİ SİZLERE ARMAĞAN EDECEĞİZ

İnanın bu devran dönecek. Bu ülke hak ettiği bir yaşamda, Türküyle Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, Ermenisiyle, Süryanisiyle, kadınıyla, genciyle bir arada eşitçe mutlaka buluşacaktır. Bu tarih uzak değildir, 24 Haziran sonrasıdır. 25 Haziran’da AKP’siz bir ülkeyi sizlere armağan edeceğiz. 

Bu kararlılığı şimdi sandıklara taşıma zamanıdır. Oylarımıza ve sandıklarımıza sahip çıkacağız, oylarımızın çalınmasına izin vermeyeceğiz. Kararsız olan kesimlere çağrı yapıyoruz. Kararınızı şimdi verin, bu karar tarihi bir karar olacak, ya aydınlıktan ya da karanlıktan yana bir tercih yapacaksınız. Tercihiniz aydınlık olmalı, geleceğiniz olmalı, barış olmalı, özgürlük olmalı. Böyle bir yaşama, Erdoğan’a asla mahkum değilsiniz. Bunun için kararınızı verin, bu son fırsattır, bu fırsat bir daha kimsenin eline geçmeyebilir. Karanlık günler yaşadık, özgürlüğümüzü ve geleceğimizi çaldılar elimizden, ama artık dur demenin zamanıdır. AKP’siz bir ülkeyi yönetmenin zamanıdır. OHAL’i kaldırmanın zamanıdır. KHK’lerle işinden atılanların işlerine dönme zamanıdır. Acılarımızı tarihe gömme zamanıdır. 24 Haziran bunun tarihidir. Herkes elini vicdanına koysun yaşadığı acılar gördükleri zulmü asla unutmasın. Demirtaş’ı asla unutmasın. 

Öyle bir Türkiye düşünün ki, HDP’nin Parlamento’da güçlü bir temsiliyeti ve Demirtaş'ın cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye’yi düşünün, böyle bir Türkiye’de yaşamak hepimizin hayaliydi. Ama bu hayal gerçek olacak. Kimsenin kaygısı olmasın. Sizleri AKP’den, Erdoğan’dan kurtaracağız.

Özellikle genç yoldaşlarım hala müşahitlik için başvuru yapmayanlar varsa mutlaka müşahit olsunlar. Çünkü devrimi siz gençler gerçekleştireceksiniz, tarih yazacaksınız. Sizler tarihe altın harflerle yazılacaksınız, bunun için büyük sorumluluğunuz var.

Sevgili kadın arkadaşlarım, bu sorumluluk ve bu vebal hepinizin. Sandıklar sizlere de emanet, unutmayın ki kadınların elinin olduğu sandıktan kimse oy çalmaya cesaret edemez. 

4 günümüz var. Bu 4 günde de çalışacağız. Herkesin elini tutacağız, herkesin kapısına gideceğiz. İnsanları ikna edeceğiz. Biz biliyoruz ki HDP’ye bir kere oy veren, bir daha HDP'den elini çekemez onun için iktidara yürüyeceğiz. 


KAYNAK: DEMOKRAT HABER

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2018, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER