Hedef 3 Milyon Turist

Sur ilçesinde bulunan Hz. Süleyman mevkiine gelen İçten, burada İçkale'deki restorasyon hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hedef 3 Milyon Turist
 Adalet Ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, İçkale'deki restorasyon çalışmalarını inceledi.
Sur ilçesinde bulunan Hz. Süleyman mevkiine gelen İçten, burada İçkale'deki restorasyon hakkında yetkililerden bilgi aldı. İçkale'nin restorasyonunda milyonlarca dolar para harcadıklarını ve projelerin bitme aşamasına geldiğini ifade eden İçten, bölgenin yıllarca Diyarbakır Cezaevi olarak işleyiş gördüğünü dile getirdi. İçten, "Urartulara, Asurlara, Bizanslılara, padişahlara, buradaki yöneticilere ev sahipliği yapmış bir noktadayız. Bunların hepsini, eski Diyarbakır Cezaevi'ni de restore ettik. İnşallah burayı açık hava müzesi haline getireceğiz. Tüm Türkiye'ye açık olacak burası. Çok güzel bir noktada ve Allah'ın izni ile en yakın zamanda da açılışını yapacağız ama ciddi eksiklik ve problemle karşı karşıyayız. Biz restorasyonu yaparken, burayı açık hava müzesi haline getirirken Hz. Süleyman gibi 27 sahabeyi Türkiye'ye ve inanç turizmine açtık. Burası Diyarbakır'ın en güzel noktalarından bir tanesi. Buraya 3 milyon turist çekmeyi hedefliyoruz. Belki bir, belki iki yıl sonra milyonlarca turist gelecek ve şu an harabelere bakın. Biz TOKİ olarak kentsel dönüşümü yıllar önce başlattığımız bir yer burası Ak Parti iktidarında ve buradaki evlerin tahliyesinin yapılması gerekiyor. Görüyorsunuz, yıkılma işlemlerinin bazıları yapılmış, burada yerel yönetimler belediyeler buna engel olmaya çalışıyor. Ak Parti olarak biz Diyarbakır'a yatırım yapmak istiyoruz ama burada BDP'li belediye başkanları bu yatırımları engellemeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 17:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
diyarbekirli
diyarbekirli - 10 yıl Önce

diyarbakırlı bdp'yi̇de görüyor ak partiyi de görüyor cuma abim. 2 ay kaldi bu bdp zihniyeti bu şehirden gidecek allah'in izniyle.

SIRADAKİ HABER