Hüda-Par Diyarbakır'da Başkan Adaylarını Tanıttı

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır adaylarını yerel ve ulusal basına verdiği kahvaltıyla tanıttı.

Hüda-Par Diyarbakır'da Başkan Adaylarını Tanıttı
 Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır adaylarını yerel ve ulusal basına verdiği kahvaltıyla tanıttı. Toplantı öncesi Kur-an'ı Kerim'den ayetler okunurken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Av. Hüseyin Yılmaz, göreve gelmeleri halinde partizancılığa yer vermeyeceklerini ifade ederek, yetimin hakkını koruyan bir belediyecilik anlayışı sergileyeceklerini söyledi.

Bu yıl kurulduktan sonra ilk yılı olmasına rağmen 2014 yerel seçimlerine iddialı giren Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Diyarbakır adaylarını tanıttı. Aday tanıtım toplantısına yerel ve ulusal basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Hür-Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, 2014 yerel seçimlerine iddialı hazırlandıklarını, dürüst ve güvenilir bir belediyeciliği esas alacaklarını belirtti.

Toplantı öncesi kameralar karşına geçen adaylar ve partililer, Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyarak hep beraber dua etti. Okunan ayetler ve duaların ardından adayların öz geçmişi kısaca açıklandı. Hüda-Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Av. Hüseyin Yılmaz, mevcut diğer siyasi partilerden ayrıcalıklarının ve farklılıklarının olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle bir parti kurarken dürüst siyaset ve gerçek adalet şiarı ile yola çıktık. Bunun için Türkiye'deki siyasi hayata yeni bir parti kurarak yola devam etmeyi uygun gördük. Halkımızın dürüst bir siyasete ihtiyacı var. Gerçek bir adalete ihtiyacı var. Çünkü Türkiye'de adaletin olduğunu söyleyecek tek bir insan bile yok" dedi.

Öte yandan, toplantıya, Sur Belediye başkan adayı; Mahmut Uçar, Yenişehir Belediye başkan adayı; Fikri Karavil, Bağlar Belediye başkan adayı; Vedat Turgut ve Kayapınar Belediye başkan adayı; Şaban Dalgın katıldı.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2014, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER