İçten, Hdp'ye Meydan Okudu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çözüm sürecinde samimi bir görüntü vermeyen HDP’ye seslenerek meydan okudu

İçten, Hdp'ye Meydan Okudu
 

Adalet Ve Kalkınma Partisi (AK PartiDiyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çözüm sürecinde samimi bir görüntü vermeyen HDP'ye seslenerek meydan okudu.

Çözüm sürecinde annelerin ortaya koyduğu cesareti taktir ettiklerini belirten Cuma İçten, aynı yürekliliği HDP'den de beklediklerini söyledi. İçten, "Ey HDP yüreğini ortaya koyan anneler kadar cesaretin var mı? Hadi hodri meydan. Diyarbakır'da çocukları dağa çıkan anneler çocuklarını istemediler mi? Evet istediler. Şuan dağda bine yakın 18 yaşının altında çocuk var. Peki 140 anne çocuğunu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve anne olan kadından istemedi mi? O zaman hemen bu çocukları serbest bırakın. Hadi hodri meyan. Çözüm sürecinin amacı bu değil miydi? Silahların bırakılması, siyasetin önünün açılması değil miydi?" dedi.

Partisinin kurucusu olan Recep Tayyip Erdoğan'ı 13 yıl önce bir rüya gördüğünü belirten İçten, bu ülkede sevgide eksikliğin olduğunu, barışta ve muhabbette eksikliğin olduğunu, ırkçı düşünen, tek tipçi bir anlayışın olduğunu, bunların ortadan kalktığını kaydetti. ŞimdiAK Parti'den ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan'dan rahatsız olunduğunu belirten İçten, bundan rahatsız olanların önlerini kesmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

"AĞITLAR TÜRKÇE VE KÜRTÇE, ZAFER ÇIĞLIKLARI İBRANİCE VE İNGİLİZCE"

Bugün ölüm, şiddet, gözyaşı, ötekileştirme yoksa bunun AK Partililer sayesinde olduğunu belirten İçten, "Birileri derin devletin adına, birileri de Kürtlerin hakkını savunuyorum diye kan döktüler, bizleri öldürdü. Bakın Ortadoğu'da iç savaş var, ağıtlar Kürtçe, Türkçe ve Arapça ama dikkatinizi çekmek istiyorum; zafer çığlıkları İbranice ve İngilizce. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun dış politikasındaki başarısını biliyoruz. Biz geldiğimizde dedik ki; biz insanlık onuru mücadelesini veriyoruz. Bu saatten sonraTürkiye'nin sessiz kalmasını ve başını kuma gömmesini beklenemez. Biz onun içinFilistin'e gözyaşı döktük. İsrail'e 'one minute' dedik. Mısır'da, Suriye'deki, Filistin'deki,Myanmar'daki mazlumların onuru için dünyaya seslendik. Sizler olmazsanız mazlumların hakkını savunamayız. Sorun Türklerin ve Kürtlerin birlikte bir başarıya imza atmasıdır" diye konuştu.

AK kadrolar için Kürt sorununun bittiğini aktaran AK Parti'li İçten, "Ama anlaşılıyor ki yıllarca Kürtler üzerinden siyaset yapanlar, yıllarca Kürtlerin haklarını savunduğunu iddia edip Kulp'un Kolçkar köyünde Kürtleri katledenler için hala Kürt meselesi bitmemiş. Çünkü onların Kürt meselesi yok. Onların derdi, Kürtleri marksistleştirmektir. Kürtlerin artık PKKKCK ve HDP sorunu vardır. Kürtler hiçbir zaman sorun olmadı. Kürtlerin içindeki derin küresel güçler ve paralel yapılardı. Onun için barış süreci değil, çözüm süreci diyoruz. Çünkü Kürtlerle Türkler hiçbir zaman savaşmamıştır" diye konuştu.

"BİZ, CHP VE MHP'NİN GELEMEDİĞİ TOPRAKLARDAYIZ"

CHP ve MHP'nin gelemeyeceği ilçeleri gezdiklerini belirten İçten, Diyarbakır'ın Liceilçesinin AK Parti için çok ciddi bir anlamının olduğunu söyledi. 100 yıldan beri Kürt meselesiyle ilgili en çok bedel ödeyen topraklardan birinin Lice olduğunu belirten İçten, "Elhamdülillah AK Parti iktidarıyla birlikte biz Kürt meselesini bitirdik. Tarihin hiçbir zamanında Kürt sorunu diye bir şey yoktu aslında. Kürtler de hiçbir zaman sorun olmadı. Bir dönem kanayan bir yara vardı. AK Parti ile birlikte bu son buldu, ama artık Lice'de deDiyarbakır'da da Türkiye'de yaşayan Kürtlerinde PKKKCK ve HDP sorunu vardır. HDP eğer çözüm sürecinde samimiysen şiddete ve sokaklara çağıranları kınayacaksın. İkinci olarak annelerin sesine kulak vereceksin ve dağa çıkan çocukların geri gelmesi konusunda HDP'nin de bir irade ortaya koyması lazım. Yine silahların bırakılması noktasında HDP net bir tavır sergilemesi lazım. Bu tavrı koymadığında siz Kürtler ve bizler en büyük tepkiyi göstereceğiz" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 19:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER