İçten: Hocalı Katliamını Unutmadık, Unutturmayacağız

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Hocalı'da yaşananların soykırım olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi.

İçten: Hocalı Katliamını Unutmadık, Unutturmayacağız
 Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 22 yıl önce, 26 Şubat 1992 yılındaki Hocalı katliamının yıldönümünde açıklamalarda bulundu. Cuma İçten; yapılan katliamın insanlık tarihi için bir kara leke olduğunu söyledi.


HOCALI KATLİAMININ ACISINI HALA YÜREKLERİMİZDE HİSSEDİYORUZ

Hocalı katliamının (26 Şubat 1992 yılından) üzerinden 22 senenin geçtiğini hatırlatan İçten, geçen 22 senenin acısının hala çok taze olduğunu ifade etti. 83'ü çocuk 106'sı kadın ve 7'den fazla yaşlı olmak üzere Hocalı halkından 613 kişi hunharca katledildiğini anlatan İçten, "Bin 275 kişi rehin alınmış ve 150 kişi kaybolmuştur. Kayıp ve rehinlerden 22 senedir hala haber alınamayan insanlar vardır. Şu bir gerçektir ki aradan geçen 22 yıla rağmen o acıyı hala yüreklerimizde hissediyoruz. Yaşanılan bu katliamı unutmadık ve asla da unutturmayacağız" dedi.

HOCALI'DA YAPILAN KATLİAM AÇIK BİR SOYKIRIM, DÜNYANIN AYIBIDIR

Hocalı'da insanlık ayıbı yaşandığını dile getiren İçten, bu acı olayda yaşananların, soykırım olarak nitelendirilmesi gerektiğini belirterek, "Aradan geçen 22 yıla rağmen o acıyı hala yüreklerinde taşıyanlara bir nebze de olsa su serpilmesi gerekmektedir. Bazı ülkeler bu katliamı soykırım olarak kabul etti.

Endonezya, Çek CumhuriyetiMeksikaKolombiya ve Pakistan gibi ülkeler Hocalı Katliamını soykırım olarak tanıyan kararlar almıştır. Ancak böyle bir kararın AvrupaParlamentosu ve BM gündemine de taşınması gerektiğine inanmaktayım. 22 yıl önce Hocalı'da Ermenistan'ın orantısız güç kullanarak uyguladığı soykırım asla unutulmayacaktır. İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından "Sivil Bir Katliam" olarak nitelendirilen ve tüm dünyanın gözleri önünde 26 Şubat 1992 günü gerçekleşen bu görüntüleri artık yaşamak ve görmek istemiyoruz. Bu nedenle başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Ak Parti iktidarı olarak, dünyanın neresinde bir mazlumun kanı Aksa biz orada olacağız. Dik duruşumuz ve taviz vermeyen politikalarımızla insanlığa, Müslümanlara yapılan her haksızlığın hesabını soracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER