İçten’den 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile mesaj yayımladı.

İçten’den 1 Eylül Dünya Barış Günü Mesajı
 Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile mesaj yayımladı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten mesajında, barışa her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan bir dünyada yaşadıklarını söyledi. İçten, “Bugün çok önemli bir gün. Çünkü, insanlık tarihinin en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşı olan İkinci Dünya Savaşı, 1 Eylül 1939 günü Nazilerin Polonya'yı işgaliyle başladı. Ardında 52 milyon ölü, milyonlarca yaralı, sakat ve moloz yığını haline gelmiş kentler ile acı ve gözyaşı bıraktı. Bunların bir daha yaşanmaması temennisiyle, adına 'Dünya Barış Günü' dediğimiz bu günü idrak ediyoruz. Barış, ne yazık ki tarih boyunca ağır bedeller ödenerek elde edilmiştir. Hepimiz Adem ile Havva’nın çocuklarıyız. Birimizin diğerinden ne farkı var ki? Bu yüzden barış için hepimizin üzerine düşen sorumlulukların bilincinde ve aktif rol üstlenmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ BARIŞIN, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN KİLİT NOKTASIDIR”

Çözüm sürecinin başladığı günden bu yana neredeyse 20 ay geçtiğini hatırlatan İçten, ”Artık cenazeler gelmiyor. Ocaklara ateşler düşmüyor. Analar ağlamıyor. Bölgemiz, huzur ve barış ikliminde her bakımdan kalkınarak bambaşka bir refah seviyesine yükseliyor. Eğitimden sağlığa, spordan kültür sanata kadar yaşamın her alanında artık herkes hayatlara dokunuyor ve barış iklimi her zamankinden daha güçlü bir şekilde filizleniyor. Bu sürece ülkemizin her yanından destek geliyor. Milletimiz devletle barışıyor, geleceğe daha emin adımlarla yürüyoruz. Bundan güzel bir şey olabilir mi? Lakin, her ne kadar hala kandan nemalanmak isteyenler, bu süreci baltalamak isteseler de kimse unutmamalı ki: Çözüm Süreci barışın, birlik ve beraberliğimizin kilit noktasıdır. Yeni medeniyetimizin, Yeni Türkiye’nin de en önemli teminatlarındandır” diye konuştu.

“ECDADIMIZ HER ZAMAN SEVGİDEN, KARDEŞLİKTEN VE BARIŞTAN YANA OLMUŞTUR”

Ecdatlarının her zaman sevgiden, kardeşlikten ve barıştan yana olduğunu kaydeden İçten, “Yeri gelmiş savaşmıştırlar. Ama yapılan neredeyse çoğu fetihler davet üzerine gerçekleşmiş ve gittikleri her yerde önce gönülleri fethetmişlerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşı’nda ölen Anzaklar için söylediği, “Evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır." sözü de barışa en güzel örneklerden biridir. Bizim dün acılarımız, kavgalarımız vardı. Şimdi hepsi geride kaldı. Şimdi anlaşıldı ki ölümün kimseye faydası yok. Barışlar, ölümler üzerinden değil, yaşamlar üzerinden yapılır” şeklinde konuştu.

“YENİ TÜRKİYE DÜNYANIN HER COĞRAFYASINA BARIŞ GÖTÜRECEKTİR”

İçten, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, yeni Türkiye'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yeni Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun bölgede, dünyada barış ve istikrarın sağlanması için, Irk, dil, din, kültür farkı gözetmeksizin tüm insanlığı işbirliği ve dayanışmaya çağırarak herkese bambaşka bir vizyon sunacaklarını dile getirdi. İçten, “Buna olan inancım tamdır. Ve Yeni Türkiye, dünyanın her coğrafyasına barış götürecektir. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Hepimizin tüm dileği, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, kardeşliğin, huzurun, birliğin ve beraberliğin barışın beyaz kanatlarında tüm dünyada hüküm sürmesidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER