İsrailli Belediye Başkanından Mavi Marmara Yorumu

Kudüs Mavesseret Tsion Belediye Başkanı Arie Shamam, Mavi Marmara’ya yapılan saldırının İsrail’in kendisini savunmasına yönelik olduğunu belirterek, "Devlet başkanımız Türkiye’den özür diledi. Biz bu sorunu aştık ve geride kaldı...

İsrailli Belediye Başkanından Mavi Marmara Yorumu
Kudüs Mavesseret Tsion Belediye Başkanı Arie Shamam, Mavi Marmara’ya yapılan saldırının İsrail’in kendisini savunmasına yönelik olduğunu belirterek, "Devlet başkanımız Türkiye’den özür diledi. Biz bu sorunu aştık ve geride kaldı artık" dedi.

Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın daveti üzerine Diyarbakır’a gelen Kudüs Mavesseret Tsion Belediye Başkanı Arie Shamam, Mavesseret Tsion Belediye yetkilileri Yair Ramash, Haviv Levy ve Anges Casero, gazetecilerin Mavi Marmara ile ilgili sorularını yanıtladı. Diyarbakır Sur Belediyesi ve Kudüs Mavesseret Tsion Belediyesi arasında çeşitli protokolleri imzalamak üzere Diyarbakır’a gelen İsrail heyeti, Sur Belediyesi'ni ziyaret etti. Yapılan ziyarettin ardından Mavesseret Tsion Belediye Başkanı Arie Shamam, gazetecilerin Mavi Marmara olayına ilişkin sorularını yanıtladı. Shamam, Mavi Marmara’ya yapılan saldırıyı İsrail’in kendisini savunmasına yönelik olduğunu ifade ederek, Türkiye ile İsrail ilişkilerinin güçlü olduğuna vurgu yaptı. Shamam, “Mavi Marmara’ya yapılan saldırı, İsrail’in kendisini korumasına yönelik bir olaydı. Bundan dolayı geçtiğimiz günlerde devlet başkanımız Türkiye’den özür diledi. Biz bu sorunu aştık ve geride kaldı artık. İsrail ile Türkiye arasında çok güçlü ilişkiler vardır. Bir çok temaslar da yürütülüyor. Bazen zayıf gibi görünse de ilişkiler her zaman sürmüştür. Bütün dünyada bir çok sorun mevcut. Bizim bölgemizde de sorunlar yaşanmaktadır. Yapılaması gereken ilişkilerin daha iyi bir yere gelmesi için çalışmalar yürütmektir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER