İşte Partilerin Meclis'teki Oturma Düzeni

TBMM Genel Kurulu'nda grupların oturma düzeni yeniden belirlendi. MHP, geçen dönem HDP Grubu'nun oturduğu bölümde yer alacak.

İşte Partilerin Meclis'teki Oturma Düzeni
 TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı, 17 Kasım'da yemin töreniyle başlayacak 26. Dönem için Genel Kurul'daki oturma düzenine son şeklini vererek siyasi parti gruplarına gönderdi. 

Meclis teamüllerine göre, Genel Kurul'da oturma düzeni; Başkanlık Divanı'na göre, en çok sandalyeye sahip olan grubun sol baştan başlayarak oturması, daha sonra sandalye dağılımına göre grupların sıralanması, en az sandalyeye sahip grubun sağ başta yer alması şeklinde biçimleniyor. Koalisyon dönemlerinde, hükümeti oluşturan partiler yan yana oturabiliyor.  

AKP, yeni dönemde 25. Dönem'de kaybettiği orta sırayı alarak Genel Kurul'da oturacak. AKP'nin yanında CHP, CHP'nin yanında HDP, HDP'nin yanında, en sağdaki sırada ise MHP Grubu yer alacak. MHP'li bazı milletvekilleri, HDP Grubu'nun arka sıralarında oturacak. HDP'li bazı bazı milletvekilleri CHP Grubu'nun arka sırasında yer alacak. CHP'li bazı milletvekilleri de AKP Grubu'nun arka sıralarında oturacak.

Genel Kurul'da, komisyon ve Bakanlar Kurulu sıraları hariç olmak üzere 524 koltuk bulunuyor. Yeni dönemde 317 milletvekiline sahip AKP Grubu, Genel Kurul'da 292, 134 milletvekiline sahip CHP 134, 59 milletvekiline sahip HDP 58, 40 milletvekiline sahip olan MHP ise 40 koltukta oturacak. 

thumbs_b_c_9d3cbcb7b6e42fd17d1264dec911cb8a.jpg

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 21:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER