Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den yemin açıklaması

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın yemin krizi, okunan yemin metninin değiştirilmesini tekrar gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli yemin metninin değişmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den yemin açıklaması
 Yemin tartışmalarına ilişkin Kılıçdaroğlu "Anayasa değişikliği görüşmelerinde tartışılabilir" derken Bahçeli "Katiyen değişmemeli" dedi.


HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana’nın milletvekili yeminini,“Türk milleti” sözlerini“Türkiye milleti” olarak değiştirerek okumasının ardından tartışmalar sürerken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli'den de açıklama geldi.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE GÖRÜŞÜLEBİLİR''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin milletvekili yemin metniyle ilgili sorusunu “Anayasa değişiklik sürecinde görüşebiliriz”diye yanıtladı.

62 MADDEYİ HEMEN GEÇİRELİM

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de 4 partinin uzun süre yeni anayasa çalışması yürüttüğünü anımsatarak, “4 siyasi partinin kabul gördüğü 62 madde var. 62 maddenin içinde bu da var. Madem ki imzalarımız bizim şerefimizdir, haysiyetimizdir, 4 siyasi parti olarak altına imza koyduğumuz 62 maddeyi hemen geçiriverelim. Bu tartışmaları da ortadan kaldırmış oluruz” dedi.

ÇOK KÖTÜ BİR METİN

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise yemini, içine sinerek ettiğini dile getirdi. Yarkadaş, kendilerini Türk milletinin seçtiğini belirterek şöyle devam etti: “Ancak yemin çok zor okunan bir metin. Gramer yapısı, tekrarlarıyla çok kötü yazılmış. Biçiminde değişiklikler olabilir ama bu, içeriğine de dokunulacak anlamına gelmez.”

BAHÇELİ: KATİYEN DEĞİŞMEMELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise gazetecilerin sorularına, “Yemin metninde katiyen değişiklik olmamalı” karşılığını verdi. MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da “Türk kelimesini mi yoksa anayasaya bağlı kalmayı mı değiştirecekler? Küçük Türk milleti’ mi diyeceğiz. Şahin neden çekindiğini açıklasın, neyi değiştirmek istediklerini açıklasınlar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER