Kışanak ve Akat Köyleri Ziyaret Etti

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi Eş Başkan Adayları Diyarbakır'a bağlı Aşağı Xavare ve Yukarı Xavare köylerini ziyaret etti.

Kışanak ve Akat Köyleri Ziyaret Etti
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak ile Bağlar Belediyesi Eş Başkan Adayı Birsen Kaya Akat Diyarbakır'a bağlı Aşağı Xavare ve Yukarı Xavare köylerini ziyaret ederek halkla buluştu.
Seçim çalışmaları kapsamında adayların ilçe ve köy ziyaretleri devam ederken Kışanak ve Akat Aşağı ve Yukarı Xavare köylerine gitti. Beraberlerinde BDP Bağlar İlçe Eş Başkanlarının da eşlik ettiği ziyaretlerde köy halkı adayları büyük bir coşku ve sevgi seliyle karşıladı.

YÜZDE 70 OY ORANI HEDEFLİYORUZ

Köy meydanına toplanan köylülere hitap eden Bağlar Belediyesi Eş başkan adayı Birsen Kaya Akat, seçim sonucu ne olursa olsun mevzilerini terk etmeyeceklerini belirterek, "Biz elimizdeki 15 yıllık mevzilerimiz kimseyle paylaşma niyetinde değiliz. Sanırım halkımız da bu mevzileri kimseye vermeyecektir" diye konuştu. Bu seçime bir referandum olarak baktıklarını ifade eden Akat, yüzde 70 oy oranını hedeflediklerini aktararak, "Biz bunu Önder Apo için başarmalıyız ki barış masasında eli güçlensin. Bununla Kürtlerin birliğini inşa etmeliyiz. Eğer biz bu ülkede birlikteliğimizi sağlarsak, daha güçlü çıkarız. Eğer biz Kürtler arasındaki birliği perçinleştirsek hiçbir güç bizi dize getiremez" diye konuştu. Bu seçimlerden daha güçlü çıkacaklarına inandıklarını belirten Akat, "Biz de Rojava gibi Amed'te kendi kantonlarımızı kuracağız. Hizmet alanında biz zaten halkımızın hizmetinde olacağız" dedi.

KENDİ EVİMİZE GELDİK

"Biz buraya oy istemeye gelmedik. Biz buraya kendi evimize geldik" diyerek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak "Bizim için şehirlerdeki mahallelerimiz ne ise köylerimiz de aynıdır. Biz sizleri, emeğinizi, mücadeleye olan katkılarınızı çok iyi biliyoruz. Zaten bugüne sizleri, gençlerin, kadınların sayesinde geldik" diye konuştu.
Bu seçimlerde Kürt halkının hep beraber güçlü bir birlik oluşturmasını arzu ettiklerini bildiren Kışanak, "Öyle bir güçlü ses çıksın ki; kimse bize baskı yapmaya, barışı bozmaya cesaret edemesin" dedi.

Kışanak, "Hizmet bizim görevimiz. Çocuklarımıza, gençlerimize daha yaşanılabilir bir şehir, daha güzel bir köy bırakmak bizim görevimiz. Halkımızın ihtiyaçlarını esas alacağız" diye konuştu. Köyleri öncelikli olarak çalışma alanı haline getireceklerini bildiren Kışanak, "Artık bir belediye değil, iki belediyeniz var. Hem Bağlar hem Büyükşehir'den hizmet istemek en doğal hakkınız. Biz de buradaki, bu güzel köydeki çocuklarımıza, Berivan'a, Zilan'a, Agit'e, Baver'e hizmet edeceğiz. Halkın hizmetinde olmak en büyük onurdur. Bize bu onuru verdiğiniz için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kadınlar ve çocuklardan büyük ilgi gören adaylar büyük coşku ile uğurlandı. Adaylar daha sonra Ortaören Köyü'nde bir taziyeyi ziyaret etti.
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER