Kışanak: Yerel Özerkliği Temin Eden Adayı Tercih Ederiz

5N1K programına katılan Gültan Kışanak, Cumhurbaşkanlığı için "Kim yerel özerkliği desteklerse kim yerele kaynak verirse onu destekleriz." dedi.

Kışanak: Yerel Özerkliği Temin Eden Adayı Tercih Ederiz
 CNNTÜRK'te Cüney Özdemir'in sunduğu 5N1K programına konuk olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak Cumhurbaşkanılığı adaylığı için destekleyeceği ismin yerel özerkliği desteklemesi ve yerele daha çok kaynak sağlaması gerektiğini söyledi.
ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da çıkan petrolden pay istiyoruz açıklaması ile gündeme damgasını vuran Gültan Kışanak Cüney Özdemir'in konuğu oldu programda önemli açıklamalarda bulundu. Kışınak, "Türkiye'de çıkan petrolde Diyarbakır'ın yüzde 18'lik bir payı var." dedi. Kışanak, Özdemir'in Cuhmurbaşkanılığı adaylığı için kimi desteklersiniz sorusuna da yanıt verdi. 

"KİMİ DESTEKLEYECEKSİNİZ SORUSU"

Özdemir, Kışanak'a "BDP Genel Başkanı Pervin Buldan barış süreci devam ederse Başbakan Erdoğan ya da Ak Parti'nin adayını destekleyeceğini ifade ederken HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel'de kendi adaylarını çıkaracaklarını ifade etti. Siz peki kimi destekleyeceksiniz?" sorusunu yönelti. 

"YEREL ÖZERKLİĞİ DESTEKLEYEN TERCİHİMİZ OLUR"

Kışınak bu soruya, "Doğrusu bu genel siyasetin konusu, ben bir görüş belirtmek istemem ama tüm Diyarbakırlılar adına şunu söyleyebilirim ki; Kim yerel özerkliği desteklerse kim yerele daha çok kaynak verirse herhalde bizim tercihimiz ondan yana olur. Böyle konuşmak daha doğru olur. Çünkü şu anda benim görevim bu kentin sorunlarını çözmek, kalkınmasını temin etmek, halkın daha mutlu yaşmasını temin etmek. Köylerimize ve ilçelerimize hizmet götürmek. Bunun için kaynak bulmak o nedenle konuyu böyle bitirim. Yani adayların vaatlerini bekilyoruz." cevabını verdi.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2014, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER