Kurtulmuş'tan HDP'ye olay ihanet göndermesi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Güneydoğu'da bölücü terör örgütüne yapılan operasyonlar, yeni anayasa çalışmaları ve Başkanlık Sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'tan HDP'ye olay ihanet göndermesi
 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İnternet Medyası Derneği yönetim kurulu üyelerini, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde kabul etti.

Güneydoğu'daki belediyeleri eleştiren Numan Kurtulmuş, konuşmasında "Milletin kendisine verdiği oylara ihanet ediyorlar. İnsanlar belediyelere hizmet yapılsın diye oy verdi. Bütün demokratik seçilmiş kuruluşlar, ister yerel yönetimler olsun ister merkezi yönetimler olsun, birinci şartı kendilerini kısıtlayan yasalar çerçevesinde millete hizmet etmek." dedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İnternet Medyası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ve yönetim kurulu üyelerini, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde kabul etti.

"DEMOKRASİYİ SABOTE EDEN EYLEM OLDUĞUNU MİLLETİMİZİN GÖRMESİ LAZIM"

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunu yapmayıp da eğer birileri hendek kazıp, bu hendeklerin içerisine mayınların, bombaların, tuzakların yerleştirilmesine müsaade ediyorlarsa, o asla demokratik hak değildir, asla demokratik özgürlük olarak kabul edilemez. Dolayısıyla bunlarla ilgili ortaya çıkan sonuçlara göre gerekli adımlar atılır, gerekli tedbirler alınır ve bunun bir demokratik hak olmadığını, tam tersine demokrasiyi sabote eden bir eylemler bütününün parçası olduğunu da milletimizin görmesi lazım."

"ANAYASA PARLAMENTONUN VAZİFESİ"

Yeni anayasa çalışmaları ile ilgili soruları da yanıtlayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

Hem CHP hem MHP görüşmelerinde büyük oranda sürece ilişkin mutabakat sağlandı. Bu deli gömleğini Türkiye fırlatıp atmak durumundadır. 12 Eylül'ün anayasasını değiştirmek bu parlamentonun vazifesidir. Toplumun bütün kesimlerinin katıldığı bir tartışmaya hazırız. Her konu tartışılır.



"NİYE BAŞKANLIK SİSTEMİ İSTİYORUZ, MİLLETİMİZLE PAYLAŞACAĞIZ"

Başkanlık sistemini herhangi bir şahıs için konuşmuyoruz. Baki olan bu millettir. İsteriz ki Türkiye daha iyi yönetilebilen bir yönetim mekanizmasına sahip olsun. Etkin bir yürütme sistemi ile çok hızlı karar alan ama aldığı her kararın da hesabını verebilen bir yönetim mekanizması olsun. Niye başkanlık istiyoruz, niye 12 Eylül rejiminin değişmesini istiyoruz, bunu milletimizle paylaşacağız. Herkes eteklerindeki taşları dökecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER