MHP Diyarbakır İl Başkanı İstifa Etti

Milliyetçilik Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, düzenlediği basın toplantısıyla istifasını duyurdu.

MHP Diyarbakır İl Başkanı İstifa Etti

 

Milliyetçilik Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, düzenlediği basın toplantısıyla istifasını duyurdu.

Yaklaşık 5 yıldır MHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nı yürüten Mehmet Teyar Karakoç, düzenlediği basın toplantısıyla istifasını açıkladı. MHP İl Başkanlığı'nda yapılan bayramlaşma kutlamaları ardından basın toplantısı düzenleyen Karakoç, partililere seslenerek, partisinden istifa ettiğini söyledi. Partililere son kez il başkanı olarak seslendiğini açıklayan Karakoç, istifa gerekçesini ise, 2015 yılında yapılacak milletvekilliği seçimle alakalı olduğunu belirtti. 5 yıldır Diyarbakır'da MHP İl Başkanı olarak görev yaptığını aktaran Karakoç, "MHP İl Başkanı olarak son kez sizlerle olacağım. Kamuoyunun yakinen bildiği gibi 5 Mayıs 2010 tarihinden buyana il başkanı olarak görev yapmaktayım. Bütün küresel leş kargalarının iştahını çektiği Büyük Ortadoğu Projesi'nin kirli senaryolarının sahnelendiği peygamberler diyarı, sahabelerin yatağı, her karesinde güzide Türk izi olan hepimizin medarı iftiharı Ziya Gökalp'in memleketidir burası. 6 Haziran 2011 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Bey'in 'Bir kişi de olsa giderim' diyerek şereflendirdiği hayranı olduğum uğuruna her türlü bedeli vermeye hazır olduğum Diyarbakır şehrinde 54 ay il başkanlık görevini yürütmek şahsım için şereflerin en büyüğü, mukaddes hatıralarla dolu günler olduğunu bilmenizi istiyorum" dedi.

"GÖREVİMİ HEPİNİZİN HUZURUNDA BIRAKTIĞIMI BÜTÜN KAMUOYUNA DUYURUYORUM"

Bugün itibariyle MHP İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Karakoç, konuşmasına şöyle devam etti:

"Görevimi hepinizin huzurunda bıraktığımı bütün kamuoyuna duyuruyorum. İl başkanlığı görevinden ayrılıyor olmam, davama hizmet etmekten ve 3 Hilali Sancağı dalgalandırmaktan vazgeçeceğim anlamı çıkarılmamalı. Parti tüzüğümüz ve Siyasi Partiler Kanunu gereği, 4 Kasım 2014 ile 1 kasım 2015 tarihleri arasında il ve ilçe kongrelerimizin başlamasına yaklaşık bir ay kala teşkilat çalışmaları ve milletvekilliğiyle alakalı süreçte tarafsızlığımı muhafaza etmek ve yaklaşan milletvekilliği seçimlerinde Diyarbakır'dan MHP'den aday olduğumu siz kardeşlerimin huzurunda bütün kamuoyuna açıklıyorum."

Karakoç, açıklamasında, görev yaptığı partililere ve ailesine teşekkür mesajını da aktardı. Karakoç, "Bütün Diyarbakırlı kardeşlerimle demokrasi yollarını beraber aşındırarak, bin yıllık kardeşliğimizi yarınlara ulaştırmaya davet ediyorum. Dünden bugüne benden desteğini esirgemeyen siz değerli dostlarıma ve Diyarbakırlı kardeşlerime, basın kuruluşlarına, her kademedeki çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Yüksek anlayışınıza güvenerek, bir özel teşekkürü hak eden her şartlar altında ve her şeye rağmen desteğini benden esirgemeyen eşime ve aileme huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2014, 18:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER