Milletvekili İçten Doğumunun 110. Yıl Dönümünde Necip Fazıl Kısakürek'i Andı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, doğumunun 110. yıl dönümünde Necip Fazıl Kısakürek'i andı.

Milletvekili İçten Doğumunun 110. Yıl Dönümünde Necip Fazıl Kısakürek'i Andı
 Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, doğumunun 110. yıl dönümünde Necip Fazıl Kısakürek'i andı. Necip Fazıl'ın sanatına, kişiliğine ve önemine değinen İçten, okuyan, sanatı seven, şiirlerle iç içe bilinçli bir gençlik istediklerini söyledi.
Necip Fazıl üstadın şiirleriyle, anlayışıyla büyüyen bir nesil olduklarını belirten İçten, "Onun gibi düşünebilmek, onun gibi hissedebilmek için bir adım atıyoruz. Okumuş, sanatı seven, şiirle iç içe olan ve bilinçli bir gençlik istiyoruz. Tarihten aldığımız derslerle bugünlerde ve gelecekte nasıl davranmamız gerektiğinin farkına varan bir nesil istiyoruz. Temennimiz üstadımızın da ifade ettiği gibi "Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kalbinin davacısı bir gençlik" olmasıdır" dedi.

"ÜSTAD SADECE SANATÇI DEĞİL ÇOK BÜYÜK BİR FİKİR ADAMIYDI"

Necip Fazıl'ın kişiliğine de vurgu yapan İçten, üstadın sadece sanatçı değil, çok büyük bir fikir adamı olduğunu söyledi. İçten, "Necip Fazıl sadece bir şair ve yazar değil, fikrinin çilesini çekmiş büyük bir dava adamıdır. O aynı zamanda yazdığı şiirlerin yanında kendi fikrini ve zihni yapısını ortaya koymuş bir mütefekkirdir. Bu anlamda üstadın hayata bakış açısını, şiirlerini, fikirlerini ve düşüncelerini çok iyi irdelememiz lazım. Üstad aynı zamanda bir siyaset adamı, çok büyük bir düşünce adamıdır. Ülkemizde batılılaşma adıyla yozlaşmanın başladığı ve bizi biz yapan değerleri kaybetmeye başladığımız dönemlerde inandıkları ve davası uğruna mücadele etmeye başlamış ve "Büyük Doğu"nun önemini hepimize anlatmaya çalışmıştır" diye konuştu.

"ŞAİRLER SANATÇILAR TOPLUMUMUZUN GELECEĞİNİ AYDINLATIR"

Şair ve sanatçıların toplumun geleceğini aydınlattığını belirten İçten, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Şairleri, sanatçıları sadece şiirleri ile değil, farklı yönleriyle de değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. Sanatçıları, şairleri susmuş toplumlar, vicdanını kaybetmiş ve ruhsuz kalmış sayılırlar. Şairler, yaşadığı anı dile getiren, geleceğe de ışık tutan kimselerdir. Onları sadece edebi kişilikleri ve iyi şiir yazmaları değil, aynı zamanda toplumsal olaylar karşısında duruşları ile de değerlendirmeliyiz. Bu anlamda üstadın özellikle vasiyetinden gençlerimizin çıkaracağı çok şeyler olduğunu düşünüyorum. Ne demişti üstad? 'Son gün olmasın dostum, çelengim, top arabam. Alıp beni götürsün, tam dört inanmış adam'. Buradan hareketle üstadı anlamaya, anlatmaya ve başlattığı güzellikleri devam ettirmeye vesile olması temennisiyle Necip Fazıl'ı rahmet, saygı ve minnetle anıyorum". - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2014, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER