Neçirvan Barzani, Leyla Zana ile Görüştü

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Barzani, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile bir araya geldi.

Neçirvan Barzani, Leyla Zana ile Görüştü
 Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile bir araya geldi.

Görüşmede barış sürecinin Kürt sorununu çözme yolunda büyük bir adım olduğu ifade eden Barzani, sürecin başarıya ulaşması için elinden gelen yardımı sunacağını dile getirdi.

Abdullah Öcalan'nın selamını Barzani'ye getiren Zana ve Önder, barış sürecine sunduğu katkıdan dolayı da Öcalan'nın teşekkürünü Barzani'ye illeti.

Öte yandan görüşmede Suriyeli Kürtlerin durumunun masaya yattırıldığı ifade edildi. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün bölgede yaşayan Kürtleri tehdit ettiği konusunda hemfikir olan iki taraf, bugün Kürtler arasındaki birliğin korunmasının her zamandan fazla gerekli olduğu vurgusunu yaptı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı'nın resmi daveti üzerine Erbil'de bulunan Zana ve Önder, dün Öcalan'nın mektubunu Başkan Mesud Barzani'ye illetmişti.

Önümüzdeki günlerde Zana ve Önder'in, tedavisinin ardından Almanya'dan dönen Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi de ziyaret etmeleri bekleniyor.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER