Öcalan kaçırılan çocuklar için talimat verdi!

Hükümetin, çözüm sürecini “devlet politikası” haline getirecek yasal düzenlemeyi TBMM’ye göndermesinin ardından gözler, PKK tarafından dağa kaçırılan 134 çocuğa çevrildi.

Öcalan kaçırılan çocuklar için talimat verdi!
 İmralı'da ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın dağdaki 134 çocuğun anne ve babalarına teslim edilmesi talimatı verdiği, bu mesajını kendisini önceki gün İmralı’da ziyaret eden HDP heyeti üzerinden ilettiği öğrenildi. Kandil’deki dağ kadrosunun talimatın gereğini kısa sürede yerine getirmesi bekleniyor.

STK TEMSİLCİLERİ VE HDP'LİLER GETİRECEK

Çocukların, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve HDP’lilerden oluşan bir heyet tarafından Habur’dan Türkiye’ye getirileceği ve ailelere teslim edileceği ifade ediliyor.

HAKLARINDA ADLİ İŞLEM YAPILMAYACAK, SİCİLLERİNE İŞLENMEYECEK

Eylemdeki annelerin yüzünü güldürecek adım için, hükümetin de hazırlık yaptığı öğrenildi. Çözüm paketinin oluşturduğu psikolojik ortamın da sonucu olarak çocuklar sadece sağlık kontrolünden geçirilecek; haklarında adli işlem yapılmayacak, sicillerine işlenmeyecek.

"134 ÇOCUK BU HAFTA İÇİNDE BIRAKILACAK"

Habertürk'ün haberine göre; Diyarbakır’daki çözüm çalıştayına katılan Kürt aydın ve STK temsilcileri de kaçırılan çocukların bir an önce ailelerine teslim edilmesi gerektiği görüşünde. Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi Başkanı Mehmet Kaya, “134 çocuk bu hafta içinde bırakılacak. Çünkü devletin attığı adımlardan sonra 16 ve 18 yaş altı çocukların da annelerine teslimi gerekiyor. Sadece devletten adım beklenmez. PKK’nın en acil, en can yakıcı, ileride provokasyona sebep olabilecek annelerle ilgili sorunu çözmesi gerekiyor.” dedi. Çözüm paketinin Meclis’e sunulmasının ardından Kürt toplumunda büyük bir umut ve bekleyiş oluştuğunu söyleyen bölgedeki kanaat önderlerinden Halit Yalçın ise “Çocuklar bayramdan önce annelerinin yanında olmalı” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2014, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER