Öcalan, Kendisi ile Görüşen Heyete 3 Şart Koşmuş

Abdullah Öcalan, kendisi ile görüşen devlet heyetine içeriğini açıklamadığı 3 şart koşup yanıt beklediğini söyledi.

Öcalan, Kendisi ile Görüşen Heyete 3 Şart Koşmuş
İmralı Adası'nda dün Abdullah Öcalan ile görüşen Mehmet Öcalan, ağabeyinin görüşmede çözüm sürecinin son bir yıllını değerlendirdiğini ve müzekereye hazır olduklarını, bu konuda kendisi ile görüşen devlet heyetine içeriğini açıklamadığı 3 şart koşup yanıt beklediğini söyledi.

Mehmet Öcalan, pazartesi günü İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüşen Mehmet Öcalan, görüşmenin detaylarını DHA muhabirine anlattı. Öcalan, görüşmede, 'Çözüm sürecinin' bir yılının değerlendirdiklerini, sürecinin başarıya ulaşması için müzakereye geçilmesi ve bunun yasal altyapısının hazırlanması gerektiğini söylediğini ifade etti. Mehmet Öcalan, şöyle dedi:

3 ŞART SUNMUŞ

"Ağabeyim, çözüm süreci konusunda üstüne düşeni yaptığını söyledi. Kendisi ile adada görüşen son devlet heyetine 3 şart veya öneri sunduğunu, bunların yanıtını beklediğini söyledi. Abdullah Öcalan, müzakereye hazır olduklarını ve yasal zeminin hazarlanması ile yeni bir aşamaya geçeceklerini söyledi."

BARZANİ KONUSUNU AÇIKLAMADI

Mehmet Öcalan, İmralı'daki görüşmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Irak'daki Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin iki günlük Diyarbakır ziyaretlerini de konuştuklarını ancak, görüşlerini şimdilik açıklamak istemediğini anlattı.

BDP'YE 2 DÖNEM MESAJI

Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın yerel seçimlerle ilgili de konuştuğunu özellikle siyasi partide kullanılan eşbaşkanlık sistemi üzerinde durduğunu ifade etti. Öcalan'ın BDP tüzüğünde yer alan milletvekili ve belediye başkanlarının iki dönemden fazla görev alamayacakları ile ilgili konunun da gündeme geldiğini söyleyen Mehmet Öcalan, "Öcalan, belki 2-3 kişi hariç diğerleri bu kurala uymalıdır" dedi. Yoksa birinin sürekli seçilmesi demokratik olmadığını ifade etti" dedi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER