Öcalan Meclis'e girmenin yolunu buldu

HDP, Soma için yazdığı muhalefet şerhinde Öcalan'ın ismini geçirerek devlete Öcalan'la meydan okuyor.

Öcalan Meclis'e girmenin yolunu buldu
 HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız,”Soma Komisyonunun raporu, işçi katliamını teknik eksiklikler üzerinden değerlendirerek, patronların ve hükümetin sorumluluğunu örtbas etmeye çalışıyor” dedi.

Soma Maden Kazası Araştırma Komisyonu Üyesi Faysal Sarıyıldız, Soma’da yaşanan işçi katliamının taşeronlaştırma, piyasalaştırma ve özelleştirme uygulamalarından bağımsız ele alınamayacağına dikkat çekerek komisyonun hazırladığı rapora muhalefet şerhi düştü.

“Komisyon hazırladığı raporda Büyük işçi katliamını teknik eksiklikler üzerinden değerlendirerek, olayın siyasi ve ekonomik arka planını örtbas etmeye çalışmıştır” diyen Sarıyıldız’ın muhalefet şerhinde, “Soma katliamının birinci dereceden faili rant hırsı için işçilere kölece bir yaşamı reva gören neo-liberal sistemdir. Bu neo-liberal sistemin ekonomik ve politik organizasyonun icracısı ise AKP Hükümetidir” denildi.

SOMA'DA REFERANS ABDULLAH ÖCALAN 

Muhalefet şerhine Öcalan'ın kitabından atıflar yapan HDP'li Faysal Sarıyıldız, şerhin 7'inci sayfasının dipnotunda 



ekran-resmi-2014-12-12-15.28.12.png

Böylece, Meclis yeni bir aşamaya daha geçmiş oldu. Öcalan'ın ismi sadece etnik meselelerde ve çözüm sürecinde değil, HDP'nin Soma muhalefet şerhi yoluyla devletin enerji politikası eleştirisine de girmiş oldu. HDP, hükümeti eleştirirken artık Öcalan'ın kitaplarını referans göstermeye başladı. Bütçe kanununun muhalefet şerhindeki "Kürdistan" sözcüğünün yarattığı krizden sonra, Soma muhalefet şerhine düşülen Öcalan referansının nasıl karşılanacağı ise merak konusu...

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2014, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER