Öcalan'dan BDP'ye Urfa eleştirileri!

PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan yerel seçimlerde alınan sonuçlar nedeniyle BDP’yi eleştirdi ve ‘özeleştiri vermeleri gerekir’ dedi.

Öcalan'dan BDP'ye Urfa eleştirileri!

 Ağabeyi Abdullah Öcalan’ın doğum günü için Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyündeki etkinliğe katılan Mehmet Öcalanözellikle Şanlıurfa civarında alınan seçim sonuçlarını değerlendirdi. Öcalan,halkının AK Parti’ye oy vermediğini aksine oylarıyla BDP’ye mesaj verdiğini, uyardığını ve buna saygı duymak gerektiğini söyledi.

BU UYARI BDP'YE "KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VER" MESAJIDIR



Al Jazeera Türk’ten Kadir Konuksever’e konuşan Mehmet Öcalan legal Kürt siyasetini hedef alan çarpıcı eleştirilerde bulundu. Bu uyarının BDP’ye; “kendine çeki düzen ver” uyarısı olduğunun altını çizen Mehmet Öcalan; “Siyaset halka göre yapılmıyor. Onun için halk demokratik tepkisini göstermiştir buna da herkesin saygılı olması gerekir. Sadece belediyeler üzerinden bakmamak gerek, halkın istemleri yerine getirilmemiştir. Vekillerin de bölgelerinde iyi hizmet yapmadıkları görünüyor, tabii bunun içinde belediyeler de var. BDP içerisinde çalışan kadrolar zannederim eğer görevini yapsaydı halk bu demokratik tepkiyi göstermezdi” diye konuştu.

ÖZELEŞTİRİ VERMELİLER



“Hepimizde eksiklikler var, bunu kabul etmek zorundayız” diye sözlerini sürdüren Mehmet Öcalan bunun kabul edilmesi durumunda ileri aşamalarda doğru yola girilebileceğini kaydetti.



“Özeleştiri verilmesi gerekiyor ve değişim olmalıdır. Her yerde değişim olmalıdır. Halkın istemleri doğrultusunda değişim olmalıdır. Bunu yaparsak bölge halkı gereken desteği verir. Halkın bu demokratik tepkisi üzerinden değerlendirilmeler yapmak zorundadırlar.”



İNSANLAR EKMEK PARASI BULAMAZKEN BURAYA GELİYOR



Bu yıl 65 yaşına giren PKK Lideri Abdullah Öcalan’a duyulan sevginin sandığa yansımadığını söyleyen Mehmet Öcalan sözlerini şöyle sürdürdü:



“Öcalan’ın doğum günü için gelen insanlar, mektup gönderilip davet edilmemişlerdir. Ancak Öcalan onların beyinlerinde kendisine büyük bir yer açmıştır, bu insanlara kendini kabul ettirmiştir. Buna dünya, da sistem de saygılı olmak zorundadır. Bu gelen insanlar belki birçoğu yol parası bulamıyorlar, belki bir somun alamamışlar on gün yirmi gün. Bu parayla buraya geliyorlar. Bunun duyguları umarız ki ileriki aşamalarda devlette bilir, hükümette bilir, Kürtler de bilir Türkmenler de bilir, yaşayan bütün halklar bunu iyi değerlendirirse herkes için faydalı olur”



ÖCALAN DÖRT DUVAR ARASINDA AMA DÜNYA İLE YAŞIYOR



İmralı’da tutuklu bulunan ağabeyi Abdullah Öcalan ile ilgili de bilgi veren Mehmet Öcalan BDP’li vekillerin ardından yakın zamanda kendisinin de Abdullah Öcalan’ı ziyarete gideceğini söyledi.

Ağabeyinin koşullarının hâlâ iyi olmadığını ifade eden Öcalan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Abdullah Öcalan’ın koşulları eski koşullardır, değişen bir şey yoktur. Dört duvar arasında 13 metrekarelik alanda güllük gülistanlık bir durumu yok. Orada yaşam çok zordur. Her tarafı izleniyor. Öcalan’ın güçlü iradesi olmasaydı 15 sene orda yaşaması imkânsızdı. Dört duvar arasında ama dünyayla yaşıyor.”



AKP, URFA'DA KAZANMIŞTI



Barış ve Demokrasi Partisi, Şanlıurfa'da Osman Baydemir'le girdiği 30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 30 oranında oy almış, seçimin galibi ise AK Parti adayı ve kentin eski Valisi Celalettin Güvenç olmuştu. 



BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yerel seçimlerle ilgili, daha çok potansiyellerinin bulunduğunu ancak medyanın kendilerini görmediğini buna karşın pek çok yerde AK Parti’yi gerilettiklerini ve siyaset dünyasına giren kadınların seçimler açısından kıymetli bir sonuç olduğunu söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER