Öcalan'dan hükümete bir hafta süre!

Öcalan, İmralı'dan hükümete mesaj gönderdi ve müzakerelerin bir hafta içerisinde başlamasını istedi.

Öcalan'dan hükümete bir hafta süre!
 İmralı'dan hükümete müzakere mesajı! Adadan dönen Av. Mazlum Dinç, Öcalan ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı. Dinç, Öcalan'ın, "Artık sabır taşı çatlamıştır. Dilerim ki bir hafta içerisinde müzakere süreci başlar" dediğini söyledi.
 
İmralı dönüşü Gemlik Jandarma Komutanlığı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan avukat Dinç, devam eden diyalog sürecinin müzakere sürecine geçmediğini söyledi. Hala hükümetin ve devletin Hes'ler, barajlar, kalekollar inşa etmekte olduğu belirten Dinç, Öcalan'ın müzakare sürecini değerlendirdiğini ve başlaması gerektiğini söylediğini açıkladı. İşte Dinç'in o açıklaması:

"SABIR TAŞI ÇATLAMIŞTIR"

"Süreç bu şekilde ilerleyemeyecek. Öcalan, güvenlik gerekçesiyle yapılan Hes'lerin ve barajların ve bunların en büyüğü olan Ilısu ve Silvan barajını Hiroşima ve Nagazaki'deki olaya benzetti. Çünkü bunların hiçbir ekonomik değerinin olmadığı ve buna son verilmesi gerektiğini iletti. Son olarak da artık sabır taşının çatladığını ve bir hafta içerisinde müzakere sürecinin başlamasını diledi" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'A TAM DESTEK 
 
Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili ise Öcalan'ın şu değerlendirmeleri yaptığını ifade eden Dinç, "Selahattin Demirtaş'ın alacağı başarının çözüm ve müzakere sürecinin başlaması açısından da çok büyük bir önemi var. Herkesin bu çözüm sürecine aktif şekilde katılmasını ve Selahattin Demirtaş'ın başarısı için çalışması gerektiğini söyledi" dedi.

"KABUL EDİLEMEZ" 
 
Çözüm sürecinin Ak Parti tarafından seçim malzemesi olarak kullanılması seçim endeksli yaklaşılmasını ciddi şekilde eleştiren Öcalan'ın bu durumu kabul edilemez olduğunu ifade eden Dinç, "Çok da seçime endekslememek gerekir. Kendi içerisinde çok da uzun süre sürecin, bir an önce müzakerenin başlaması gerekir. Öcalan aslında barışın yürütücüsü. Türkiye'de yıllardır devam eden akan kanın durması ve köklü olan Kürt sorununun demokratik çözümü için barışçıl yollarla çözümü için aslında çaba içerisinde. Bu kanallar açılmadıktan sonra aslında Öcalan'ın ifade edebileceği çok da fazla bir şey yok" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 21:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER