Osman Baydemir Kobani için silah istedi!

CNN Türk ekranlarında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Osman Baydemir, IŞİD kuşatmasındaki Kobane'ye yaptığı ziyaretten edindiği gözlemleri paylaştı...

Osman Baydemir Kobani için silah istedi!

 HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu bir heyet ile birlikte IŞİDkuşatmasındaki Kobane'ye giden eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye BaşkanıCNN Türk ekranlarında şehirdeki son durumu anlattı.



"IŞİD'İN İLERLEYİŞİ MAALESEF SÜRÜYOR"



IŞİD'in şehir etrafındaki kuşatmasının sürdüğünü ve gün itibariyle örgütün ilerleyişinin durmadığını kaydeden Baydemir "durum ne kadar kötü olabilecekse o kadar kötü" dedi. Türkiye'ye çağrı yapan Baydemir hükümetin IŞİD'in değil Kobane halkının yanında olması gerektiğini vurguladı.



"TÜRKİYE TERCİHİNİ KOBANE HALKINDAN YANA YAPSIN"



İki temel güç var. Biri IŞİD, barbarlığı temsil ediyor. Diğer yandan YPG var, PYD var, Kobane halkı var. Ki bu halk bizim kardeşimiz. Elbette Türkiye Cumhuriyeti'nin tercihini Kobane halkından yana kullanmasını istiyoruz.



"ORADAKİ DİRENİŞE SİLAH DESTEĞİ LAZIM"



Biz Şengal'deki dramın tekrar etmesini istemiyorsanız IŞİD mevzilerini bombalamanız gerekiyor. ABD öncülüğündeki bombardıman Kobane'de maalesef etkili bir düzeyde olmadı. Kobane halkı kendi savunmasını kendisi kurmuş durumda. Oysa IŞİD ise ABD ve Rusya'ya ait çok modern bir teçihzat ile saldırıyor. Oradaki direnişe silah desteği verilmesi lazım.



KÜRTLER MALAZGİRT HUKUKUNUN GEREĞİNİ İSTİYOR



Türkiye hükümetinin Kobane ve Rojava politikası Kürt halkının duygu dünyasında derin tahribatlar yaratıyor. Kıbrıs Türkleri Türkiye için ne ise Kobane ya da Şengal Kürtleri de Kürt halkı için odur. Türkiye'nin değil IŞİD'e destek vermek, yaralılarını tedavi etmek Kürtlerin yanında olması gerekirdi. Malazgirt hukuku, Çanakalle hukuku bunu gerektiriyor. Kürt halkı Türk halkı ile birlikte yaşama arzusunu ortaya koydu ve müzakere süreci başladı. Ama hükümet Rojava'da Kürtlerin bir hak ve hukuk sahibi olmaması için çabaladı.



HÜKÜMET KOBANE'YE SİLAH YARDIMI İÇİN ÖN AÇSIN



Suruç halkının yarısı Kobane'de Kobane halkının yarısı Suruç'ta yaşıyor. Çatışmasızlığın ne kadar kıymetli olduğunu bu iki yılda iliklerimize kadar yaşadık. Suriye'deki durum ortada iken hükümet bunun değerini anlamalıydı. Hükümet Kobane'ye silah gitmesinde ön açıcı olmalıdır. İnşallah Kobane düşmeyecektir, zalimler kazanmayacaktır.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 22:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER