Partililerin Bayrak Asma Kavgası: 2 Yaralı

Diyarbakır'da Adalet ve Kalkınma Partililer (AK Parti) ile Barış ve Demokrasi Partilileri (BDP) arasında bayrak asma yüzünden çıkan silahlı bıçaklı kavgada iki kişi yaralandı.Edinilen bilgilere göre, AK Parti’den Diyarbakır Büyükşehir...

Partililerin Bayrak Asma Kavgası: 2 Yaralı
Diyarbakır'da Adalet ve Kalkınma Partililer (AK Parti) ile Barış ve Demokrasi Partilileri (BDP) arasında bayrak asma yüzünden çıkan silahlı bıçaklı kavgada iki kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, AK Parti’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Galip Ensarioğlu’nun seçim bürosunun önüne bir grup tarafından BDP bayrakları asılmak istendi. Bu sırada AK Parti’li bir grup, aynı yere bayrak asmak isteyince, iki grup arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma kısa sürede büyüyerek silahlı bıçaklı kavgaya dönüştü. Olayda kimliği belirlenemeyen iki kişi yaralandı.

Olayın ardından bölgeye gelen polis ekipleri, iki tarafı yatıştırmakta zorlandı. Kavgada bir polis memuru da elinden yaralandı. Olay yeri inceleme ekipleri çevrede çalışma yaparken, polis ekipleri ise bölgede güvenlik önlemlerini sıklaştırdı.

“BDP’DEN DE YARALANMIŞSA BENİM ARKADAŞIM YARALANMIŞ GİBİ KABUL EDERİM”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, olayda yaralananlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Diyarbakır’a tavsiyelerinin, seçimin barış içinde gerginlik yaşanmadan geçmesi olduğunu belirten Ensarioğlu, “Bizim işimiz şiddetle değil, bizim işimiz siyasetle barışla, huzurla. Seçimin doğasında bu tür şeyler olabiliyor. Diyarbakır’da bayrak asma çalışmaları var. Burası benim seçim karargahım. BDP’nin 30’a yakın seçim bürosu var ve biz BDP’nin seçim bürolarının önüne asla flama asmadık biz bu nezaketi gösterdik. Biz asmayız da. Ama benim ana karargahının olduğu kavşağı bizimkiler süslemeye gittiği sırada BDP’li arkadaşlar da süslemek istemiş. Orada bir gerginlik yaşanmış ve kendilerinde de bıçak var. İleride bir otobüs dolusu adamları bekliyor. Böyle bir şey olacağını, onların bizim seçim bürosunun önünü süsleyecekleri aklımızdan geçmedi. Ben bütün partili arkadaşları tembihlemişim, asla kavgada, provokasyondan uzak duracaksınız, size laf edilse de siz laf etmeyeceksiniz. Bu işler bizim işimiz değil. Ben yaralılara geçmiş olsun diyorum. Seçime daha uzun bir süre var, seçim bu gerginlikle gitmez, Diyarbakır’a zarar veririz. Ben BDP’li arkadaşlara da sesleniyorum, gerginlikten uzak nezaket içinde bu seçimi geçirelim istiyorum. Önemli olan bu şehrin bayraklarla süslenmesi değil, bayraklarla bir seçim alınmaz, seçim sandıkta alınır. Sandıkta kendimize güveniyoruz, onun için hiç bayrak asmasak da önemli değil bizim için. Yaralanan ha BDP’li olmuş ha ak partili bir kavga olduktan sonra biri yaralanır. Biz ona da bizimkine de üzülürüz. BDP’den de yaralanmışsa benim arkadaşım yaralanmış gibi kabul ederim ben” diye konuştu.

“BİRİLERİ BU SEÇİM SÜRECİNİ PROVOKE ETMEK İSTİYOR”

BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak ise, “Sadece silahlı olan bir kişi gözaltına alındı. Bu bir provokasyondur. Buna ilişkin AKP'nin açıklama yapması gerekir. Bugün burada olanları ortaya çıkaracak ve yargıya teslim edecek olanlar AKP'lilerdir. Birileri bu seçim sürecini provoke etmek istiyor. Biz provokasyonlara karşı sessiz kalamayız. Eğer sağduyulu bir ortam isteniyorsa bir an önce bu saldırganlar yakalanıp yargı önüne çıkarılmalıdır. Biz tüm halkımıza ve Amed'e sesleniyoruz, bu kent bizimdir, Amed’in tercihi de bellidir. Son olarak arkadaşlarımızı bu tür provokasyonlara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımız suç duyurusunda bulunacaklar” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2014, 19:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
bdp nin istediği de bu zaten
bdp nin istediği de bu zaten - 10 yıl Önce

helal olsun sayın vekilim sizin gibi anlayışlı ve düzgün bir insan yakışır diyarbakıra bizi bu asallaklardan kurtarın artık oyum kesinlikle akp ye olacak sizi başkan olarak görmek istiyoruz

boş işlerin partisi bdp
boş işlerin partisi bdp - 10 yıl Önce

diyarbakıra saayın ensarioğlu yakışır umarım kazanırda bizi kurtarır bu bdp den bdp diyarbakırı köye çevirdi

SIRADAKİ HABER