PKK, Suriye'de 1000 Kişilik Tabur Kurdu

PKK terör örgütünün, Suriye'de 1.000 kişilik tabur kurduğu ve savaşa hazırlandığı öne sürüldü.

PKK, Suriye'de 1000 Kişilik Tabur Kurdu
 Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'nca hazırlanan belgeye göre örgütün yapılanması, erkek taburu, batı cephesi, doğu cephesi, kadın taburu, eğitim taburu, asayiş ve milis kuvvetlerinden oluşuyor.

Zaman'da yer alan habere göre istihbarat raporunda, genç militanların öncelikli olarak siyasi eğitime tabi tutulduğu, ardından suikast, bombalama ve sızma gibi özel eğitimlere alındığı aktarılıyor. Burada başarılı olan militanlar daha sonra ilgili birliklere gönderiliyor. Erkek taburunda ayrıca 50 kişilik özel bir birlik yer alıyor. Örgütün Suriye yapılanmasının ayrıntılı olarak deşifre edildiği şemaya göre, yapılanmanın başında 'Selim' kod adlı Bülent M. bulunuyor. Yardımcılığını ise 'Ayten' kod isimli Şirin A. yapıyor.

ÖZEL EĞİTİM ALIYORLAR

Suriye'deki Pkk yapılanmasını gösteren şemaya göre, Doğu Cephesi olarak ifade edilen grubun başında Kawa kod isimli terörist yer alıyor. Kawa kod'un altında da toplam 200 terörist bulunuyor. Burada bulunan 50'şer kişilik grupları ise Siayemend, Nuda, Seydo ve Rakka kod isimli örgütçüler yönlendiriyor. Terör örgütü PKKKCK, Suriye, Türkiye ve İran'dan devşirdiği gençleri bu bölgede bulunan eğitim taburlarında özel eğitimlere tabi tutuyor. Hazırlanan belgede, eğitim taburunun başında Şilan kod isimli bir kadın bulunuyor.

SURİYE'DEKİ ASAYİŞ YAPILANMASI

Belgede örgütün Suriye'deki Asayiş yapılanmasına da ayrıntılı olarak yer veriliyor. Bu birimin başında da Sefkan kod adlı Ergün Özdemir isimli teröristin bulunduğu ifade ediliyor. Sefkan kodun altında ise Delil, Xebat, Halo kod adlı Ahmet Korik, Şiyar ve Soreş gibi militanlar bulunuyor. Öte yandan Pkk'nın Suriye'de bulunan uzantısı YPG'yi takviye etmek için Kuzey Irak'tan militan gönderdiği belirtiliyor.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2013, 12:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zami
Zami - 11 yıl Önce

darwinist-materyalist düşünce kalktığında çatışma ruhu da kalkacaktır. çünkü marksist düşünce hep çatışmayı esas alır..

Zeynep Ş
Zeynep Ş - 11 yıl Önce

Teröre çözüm olarak, anti-Darwinist - anti komünist fikri mücadele dışında bir yol yoktur.

SIRADAKİ HABER