PKK'den Demirtaş'ın 'Ama'sız Silah Bırak' Çağrısına Yanıt

HDP'li Demirtaş'ın 'amasız silah bırak' çağrısına yanıt veren PKK yöneticisi Cemil Bayık, 'Değerli bir çağrı. Ne Türkiye ne de biz bu sorunu silahla çözebiliriz' dedi.

PKK'den Demirtaş'ın 'Ama'sız Silah Bırak' Çağrısına Yanıt
 PKK 'nin Kandil'deki yöneticilerinden Cemil Bayık Almanya 'da Pazar günleri yayınlanan Welt am Sonntag Gazetesi'ne konuştu.

"BU SORUN SİLAHLA ÇÖZÜLMEZ"

Bayık, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "PKK amasız silah bırakmalı" çağrısının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Sadece o çağrı yapmadı. Bu çağrıyı biz değerli buluyoruz. Bize göre, ne Türkiye ne de biz bu sorunu silahla çözebiliriz.

Sekiz kez tek taraflı olarak ateşkes çağrısı yaptık. Son seferinde ise güçlerimizi çekmeye başladık. Ancak Türkiye önce her şeyi erteledi, ardından inkar etti. Artık tek taraflı silahların susması olmayacak.

"DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

Demirtaş'ın İzmir Tepekule Kongre Merkezi'nde basın temsilcileriyle yaptığı görüşmede şu ifadeleri kullanmıştı: "Yarın değil, şu saatte İzmir'den çağrı yapmak istiyorum, ölümlerin derhal durması lazım. PKK'nin 'amasız, ancaksız' silahlı, bombalı şiddet eylemlerini, şehirlerde, dağlarda durdurması lazım. Bizim açımızdan bunun alternatifi yoktur. 'Aması, ancağı' yoktur. 

HDP'nin demokratik siyaseti açısından mazereti yoktur.AKP'nin yaptığı, işlediği suçların hesapları asker, polisi öldürülerek sorulamaz. Onların tamamı bu ülkenin çocuklarıdır, bizim çocuklarımızdır, biz böyle görüyoruz. AKP de işlediği bütün suçları örtmek için Kürt çocuklarını şehirlerde, dağlarda öldürümez.

Buna da izin vermeyeceğiz. AKP bir savaş başlatarak bütün şehirlere cenaze göndererek üzerindeki sıkışmışlığı şiddet yoluyla topluma ihraç edemez, buna izin vermeyeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER