Reuters'tan AK Parti'de ekonomi çatlağı iddiası!

Özellikle son dönemde ekonomide izlediği stratejilerle hayli eleştirilen AK Parti’de yeni kurulacak hükümetin ekonomik programlarının ne yönde olacağı konusu bir kez daha gündeme geldi.

Reuters'tan AK Parti'de ekonomi çatlağı iddiası!
 Reuters, yeni dönemde izlenecek ekonomi politikalarına dair parti içinde ciddi görüş ayrılıkları olduğunu belirtti.

Analizde, “Bir tarafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını da yapan Cemil Ertem ve Yiğit Bulut gibi Merkez Bankası’na faiz indirimi çağrıları yapan isimler var. Diğer tarafta ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eski başbakan yardımcısı Ali Babacan gibi yatırımcının güvenini kazanmış, mali disipline ve Merkez Bankası bağımsızlığına vurgu yapanlar yer almakta” denildi.

"RASYONEL KARARLAR ALMALIYIZ"

Reuters’a konuşan üst düzey bir AK Parti yetkilisi, “Popülist kararlar yerine rasyonel kararlar almalıyız. Sürdürülebilir büyümeye ihtiyacımız var. Bu da ihracat ve yatırımlara dayalı büyüme anlamına geliyor. Bağımsız bir Merkez Bankası’na, mali disipline ve reformlara ihtiyacımız var” diye konuştu.

"GAZETELERDE YAZILANLARDAN RAHATSIZIZ"

Analizde, görüş veren AK Parti yetkilisi için “Kendisinin ve benzer düşüncedeki AK Parti’lilerin seçimden sonra hükümet yanlısı gazetelerde yer alan haber ve köşe yazılarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve bu yazıların Erdoğan yanlıları tarafından gazetelere girdiğini ifade etti” denildi.

Sson olarak “Türkiye’nin hangi yolu tercih edeceği uluslararası yatırım çevreleri açısından önemli sonuçlar doğuracak” değerlendirmesi yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER