Selahattin Demirtaş'tan anadilde eğitim açıklaması

Demirtaş, Kürt sorunu kapsamında en büyük sorunlardan birinin eğitim olduğunu belirtti ve ekledi: "Ucuz işçi yapmak için Kürt gencine anadilde eğitim vermiyorlar"

Selahattin Demirtaş'tan anadilde eğitim açıklaması
 Demirtaş, Şırnak'ta partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen nevruz kutlamasında yaptığı konuşmada, Şırnak'ta geçmiş yıllarda nevruzu kutlamanın bedelinin çok ağır olduğunu söyledi.

Hükümetin Şırnak'a yatırım yapmadığını ileri süren Demirtaş, kentin, en yoksul iller arasında 79. sırada yer aldığını, en yoksul illerin de bölgede bulunduğunu savundu.

"UCUZ İŞÇİLİK İÇİN ANADİLDE EĞİTİM YASAK"

En büyük sorunlarından birinin eğitim olduğunu, üniversite sınavlarında başarısızlıkta Şırnak'ın 80. sırada yer aldığını aktaran Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ankara'dan İstanbul'dan bakanlar zannediyorlar, Şırnaklı gencin kafası çalışmadığı için başarısız oluyor. Kürt gençleri ve çocukları anadilde eğitim yapamıyor. Sadece 5-10 yıl Türkçe'yi öğrenmek için derslerle debelleşiyor. Hiçbir dersi öğrenemeden üniversite sınavına giriyor. Antalya ve İstanbul'da kendi anadilinde Türkçe eğitim alan o gençlerle yarışıyor. Bu topraklardaki gençlerimiz anadilinde eğitim almadığı müddetçe eğitimde başarı asla mümkün olmayacak. Ucuz işçi yapmak için Kürt gencine anadilde eğitime izin vermiyorlar."

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 20:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER