Sırrı Süreyya Önder seçim anketlerini açıkladı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile çözüm süreci konusunda görüşen HDP İmralı heyetinde yer alan Sırrı Süreyya Önder yaptırdıkları seçim anketlerini açıkladı.

Sırrı Süreyya Önder seçim anketlerini açıkladı
 Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile çözüm sürecine dair son gelişmeleri konuşan Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ile gazetecilerin sorularını yanıtladı.

SEÇİM ANKETİNE GÖRE OY ORANI 11,8

Seçime parti olarak mı gireceksiniz sorusunu cevaplayan Sırrı Süreyya Önder seçimler için birçok anket yaptırdıklarını ve birçok planlarını olduğunu söylerken şöyle konuştu; "HDP parti olarak seçime gidecek. Z’ye kadar planımız var, sadece B’ye kadar planımız yok. Biz partimize, çalışma gücümüze güveniyoruz. Anketlere de güveniyoruz. Bizim 11,8 bandında olduğumuzu gösteriyor. Biz yüzde 60 da alsak bu barajlar demokratik değildir, her türlü demokratik zeminde mücadelemizi sürdüreceğiz."

Sırrı Süreyya Önder seçim anketlerini açıkladı İZLE

SERİ GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK

Önder yaptığı açıklamalarda çözüm sürecine ilişkin de önemli bilgiler verdi. Yeni bir sürece dikkat çeken Önder şöyle devam etti; "Önemli bir kriz sürecini geride bıraktık. Elimizde yeni mutabakatlar oluştu. Görüşmeler daha çok çözüme odaklı yürütülecek. Çok seri bir görüşme trafiği başlıyor. Kamu güvenliğini ilgilendiren bütün kurumlar ve siyasi kişiliklerle yani herkesle görüşeceğiz. Katkısını alabileceğimiz herkesle görüşmek istiyoruz."

"LEYLA ZANA İLE KANDİL'E GİDECEĞİZ"

Süreçte halktan hiçbir şeyin saklanmaması gerektiğini söyleyen Önder konuşmasına şöyle devam etti; "Biz bu meseleyi çözeceğiz. Savaştan nemalananlarla mücadele ediyoruz. Konuşacağımız şeyler ve yöntem konusunda mutabakat oluşturduk. Halktan hiçbir şey saklanmaması gerektiğini düşünüyorum. Görüşmeler başladıktan sonra kamuoyuna yansımayan görüşmeler oldu, bundan sonra da olacak. Leyla Zana ile Kandil'e gideceğiz."

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER