“Siyasette tabular yıkıldı”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Mehmet Fatih Kayhan gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundu.

“Siyasette tabular yıkıldı”
 AK Parti’nin farklı kesimlerin önünü açtığını belirten Kayhan,” Çok insan aday oldu, ya da tahmin edilmeyen ve tanınmayan insanlar aday oldu diye yadırgamamak lazım. Sonuçta bu bir demokratik, anayasal bir haktır ve herkes aday olabilir” dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı olan Mehmet Fatih Kayhan, Tigris Haber’i ziyaret ederek seçim süreci ve aday adaylığı hakkında açıklamalarda bulundu. Aday adayı sayısının 200’ü geçmesinin partiye olan teveccühü gösterdiğini söyleyen Kayhan, siyasette geçmiş yıllarda hakim olan bazı tabuların AK Parti tarafından yıkıldığını kaydetti.

Kayhan,”Siyasette eskiden farklı bir durum, vesayet vardı. Sadece elit diye bilinen, nüfuz sahibi insanlar belli yerlere gelirdi. Yani kast sistemi gibi bir şey söz konusuydu. Hep onlar olacak, hep onlar aday olup seçilecek. Ama AK Parti bu tabuyu yıktı. Gençlerin ve farklı kesimlerin, aday profillerinin hatta sıradan insanlar aday olup önemli görevlere geldi. Şimdi bakıyoruz bilakis partimizde çok sayıda aday var. Bunu güzel bir teveccüh olarak değerlendiriyorum. Çok insan aday oldu, ya da tahmin edilmeyen ve tanınmayan insanlar aday oldu diye yadırgamamak lazım. Bunları eleştirmek doğru değil. Sonuçta bu bir demokratik, anayasal bir haktır ve herkes aday olabilir. Ben bu vesileyle tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

“17 yıldır aktif olarak partime hizmet ediyorum"

22 yaşından beri AK Parti’de aktif olarak siyaset yaptığını belirten Kayhan,”2001 yılında AK Parti ilçe teşkilatının kurucuları arasında yer alarak aktif siyasete başladım. 2001-2004 yılları arasında Hani İlçe Başkanlığı yaptım. İlçemizde belediye başkanlığı seçimini kazandık. 2009’da Hani Belediye Başkan adayı oldum ama kazanamadık. Sonraki süreçlerde hep AK Parti il yönetiminde yer aldım. 2014’te yine Hani Belediye başkanı adayı oldum ama ilçede kendi içimizde bölünme olunca az farkla seçimi kaybettik. Gürbüz Belde Belediyesi’ni bizden ayrılan Saadet Partisi adayının  bizim Hani’de seçimi kaybetmemize ve HDP'nin kazanmasına neden oldu. Fakat ben partideki mücadeleden hiç kopmadım. İl yönetiminde devamlı yer alıp 7-8 ilçenin koordinatörlüğünü yaptım ve bir nefer olarak çalışmaya devam ettim. 7 Haziran seçimlerinde aday olmadım ama 1 Kasım seçimlerinde partim beni 9.sıradan milletvekili adayı gösterdi. Milletvekilimi seçilemesek de partinin başarısı için canla başla çalıştık. AK Parti ilk kez Hani’de bu kadar yüksek oy aldı” diye konuştu.

“AK Parti’ye karşı kirli bir ittifak var”

Türkiye’de AK Parti’nin iktidardan uzaklaştırılması adına kirli ittifaklar ve hesaplar yaptığını da anlatan Kayhan, adaylıkla ilgili karar ne olursa olsun partisinin hizmetinde çalışmaya devam edeceğini söyledi. Kayhan,”Benim avantajım hep partinin bir neferi olarak çalıştım. Sürekli olarak sahada oldum, teşkilatların içinde yer aldım, her hangi bir beklenti içinde olmadan bunu yaptım. 22 yaşında ilçe başkanlığı yaptım,32 yaşında belediye başkan adayı oldum. Bilgi ve birikimime, davaya olan sadakatime ve kentimin sorunlarını bilerek 24 Haziran’daki seçimler için aday adayı oldum. Partimiz ne karar verirse rıza göstereceğiz, partimizin başarısı için tüm imkanlarımızla çalışacağız. Bu seçimler diğer seçimlerden farklı olacak. Karşımızda bir araya gelmesi düşünülmeyen partilerin oluşturduğu ittifak ve bunlar üzerinden siyaset mühendisliği yapan, siyaseti dizayn etmek isteyen güçler var. 

“Benim Siyasi Rant Elde Etme Beklentim Yok”

Aday gösterilmesek de bu şer cephesine karşı partimizin yanında yer alarak bunlara izin vermeyeceğiz. Sahada sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ben bu işe davaya olarak inanıyorum. Herkesin tercihine, siyaset yapmasına saygılıyım ama benim AK Parti’den başka oy vereceğim parti olmaz. Aile olarak 30 yıldır bu kutlu davaya hizmet ediyoruz. Diyarbakır’da siyaset yapmak zor,bazen canınızla malınızla bedel ödemek zorunda kalıyorsunuz. Benim devletle işim,ihale beklentim yok. Ben tekstil üzerinde üretim yapan bir iş adamıyım. Ne isterse kendime değil bölgeme isterim” ifadelerine yer verdi.

Kaynak :Tigris Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER