‘UMUT IŞIĞIMIZ OLDUNUZ’

AHMET BEŞENK AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, çeşitli temaslarda bulunmak, Diyarbakır’da yaşanan sorunları yerinde görmek ve Sur esnafının sıkıntılarını dinlemek için Diyarbakır’a geldi. Sabah kahvaltıda sur esnafı ile bir araya gelen Külünk’e esnaflar: “Sizin gelmeniz bizde ışık yarattı, umut ışığımız oldunuz. Hükümet tarafından unutulmadığımızı bize hatırlattınız.” Dediler. Diyarbakır’ın Suriçi semtine korumalarını yanına almadan giren Metin Külünk, çatışmalı ortamın en yoğun olduğu bölgelerde, harabe yapılar arasında incelemelerini de yaptı.

‘UMUT IŞIĞIMIZ OLDUNUZ’

 44 gündür sokağa çıkma yasağının yaşandığı Sur İlçesi’nin Gazi Caddesi’ndeki esnafları ziyaret eden Külünk, daha sonra korumalarını geride bırakarak bir dönem yaşadığı Diyarbakır’ın Suriçi bölgesindeki sokaklarını tek başına dolaştı.

Çatışmaların tüm izlerini içinde barındıran manzaraları hüzünle izleyen Külünk, geniş kitlelerle yaptığı görüşmeleri ilgililerine ulaştıracağını söyledi.

Sur içi bölgesinde incelemelerini tamamlayan Metin Külünk daha sonra Erdemliler Hareketi Diyarbakır il başkanı Atilla Kaymaz ile birlikte İl valiliğini, Cumhuriyet başsavcılığını, bölge idare mahkemesi başkanlığını ve İl Emniyet müdürlüğünü ziyaret ederek yaşanan sıkıntılar noktasında bilgiler aldı.

 

Yapılan ziyaretlerin ardından Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Erdemliler Hareketi Diyarbakır İl Başkanlığı binasına vatandaşları dinlemek üzere geçti. Dernek binasında çok sayıda vatandaşın ve dernek üyesinin toplandı. Külünk, 2,5 saat boyunca halkın sorunlarını birebir dinledi ve gerekli notlarını aldı.

 

Diyarbakır’ın mevcut durumu ile ilgili olarak vatandaşları dinleyen Külünk’e en çok ta Bölge milletvekilleri ile İl ve ilçe teşkilatlarının halkı yalnız bıraktığı ve sıkıntılarıyla ilgilenmedikleri şikâyet edildi.

 

 

“ÖLECEKSEM ADAM GİBİ ÖLÜRÜM”

Daha sonra mikrofonlarımıza kısa bir açıklama yapan Külünk: “Sur içinde yaşayanlar yoğun olarak bizlerden sevgi bekledikleri mesajını aldım. Biz sonuçta insanız, siyaset yapıyoruz, kumaşı da insan kumaşıdır. Ben Sur içi bölgesine isteyerek ve severek girdim. Hiç tereddütsüz sağıma, soluma, önüme, arkama koridor istemiyorum, ben tek başıma sur içi bölgesine gittim. Nihayetinde insanın kaderini yüce yaradan tayin eder. Dün akşam da birisine yazdım zaten niye gitmeyeceğim ki diye. Öleceksem de adam gibi ölürüm. Sonuçta burada, bu insanlar bu sıkıntıyı yaşıyor, biz ne zaman sizin yanınızda olacağız! Bu zor zamanlarda hiçbir şey yapamıyorsak gelip sizin yanınızdayız bakın ruhumuzla, bedenimizle sizinleyiz demiyorsak ne zaman diyeceğiz? Bunun bir defa bu kadar çok sade bir gerekçesi var. Hem bu sade gerekçenin üzerine terörle mücadele eden evlatlarımıza bir merhaba demek ve sıcak bir çaylarını içmek ve beraberinde de vatandaşın psikolojisini görmek istedik. Neyle olur? sokakta olur. Böyle uzaktan hey ben geldim diyerek el sallamakla olmaz. Gideceksin, dokunacaksınız, kucaklaşacaksın, senin yakanı tutacak, sana bir şeyler anlatacak, diyecek bu şöyle diye. Onun için o kardeşlerimize, arkadaşlarımıza bizim yaptığımızdan daha iyisini yapacaklarından kuşkum yok. Biz Ak Parti teşkilatı, iktidarı ve hükümeti olarak her zaman bölge halkının yanında olduk ve olmaya da devam edeceği.’ Dedi.

 

‘UMUT IŞIĞIMIZ OLDUNUZ’

Metin Külünk’ün yaptığı açıklamanın ardından Erdemliler Hareketi Diyarbakır Şubesine Sur esnaflarından oluşan bir heyet geldi.

Külünk’e sitemlerini ileten Sur ilçesindeki esnaf arı: “Sokağa çıkma yasağının başladığı günden bu güne kadar tüm CHP ve HDP kadrosu Sur esnafını sürekli ziyaret etti. Buna karşılık Ak Parti’nin ne bölge milletvekilleri, ne bölge ve il teşkilatları, nede iktidar partisinin bir yetkilisi gelip sur esnafının dertlerini dinlemedi. Ta ki siz gelip bir umut ışığı olana kadar. Temennimiz odur ki bu gün burada yapacağımız toplantıda size dile getireceğimiz sorunları size yakışır bir ağabey edası ile bize de ağabeylik yapmanız dileği ile beklentilerimizi karşılamanız yönünde sonuçlandırmanızı arzu ediyoruz.” Dediler.

 

Esnafları dinleyen Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk: “Ben söylediklerinizi ilgililerine mutlaka şahsen ve bizzat ilgilenerek, takipçisi olarak bildireceğim. Sur esnafı hiçbir zaman iktidar tarafından yalnız bırakılmadı ve bırakılmayacaktır.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2016, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER