Vali Aksoy'dan 29 Ekim Mesajı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Vali Aksoy'dan 29 Ekim Mesajı
 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyetin ilan edilişinin 91. yıldönümünü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında Cumhuriyetin ilan edilişinin 91. Yıldönümünü kutlamanın heyecan ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını kaydeden Vali Aksoy, "Bundan 91 yıl önce GaziMustafa Kemal Atatürk önderliğinde "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesiyle Cumhuriyet ilan edilmiş, milletimizin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adım atılmıştır" dedi. 
Milletin, tarih boyunca hürriyetine düşkün olarak yaşadığını anımsatan Vali Aksoy, Kurtuluş Savaşının da bu azimle kazanıldığını hatırlatarak şöyle dedi:

"Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. Bugün her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gereken Cumhuriyet; eşitlik, özgürlük ve çağdaşlık ilkelerini kapsayan ulvi bir değerdir. Cumhuriyet; işgalin ve yıkılmışlığın ardından, yok olmak üzereyken Aziz Milletimizin atalarından aldığı güç ve inançla kazandığı bağımsızlık mücadelesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denilenleri başardığımızın en büyük ispatıdır. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilmiş olan Cumhuriyet, Cumhurun yani vatandaşların eşit haklara ve kendi geleceğini belirleme hakkına sahip olmasını sağlamıştır.

"AYDINLIK YARINLARA HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ"

Cumhuriyetin ilanının 91. yılında ilimiz ve ülkemiz geleceğe daha güvenle bakmaktadır. Bireysel hak ve özgürlükler başta olmak üzere, toplumsal ve ekonomik alanda hızla gelişen, kendine güvenen, uluslararası arenada söz sahibi bir ülke haline gelen ülkemizin bu gelişiminden şehrimizin de hak ettiği payı almaktadır. Ülkemiz, istikrarlı bir şekilde ilerlemeye ve gelişmeye devam etmektedir. Milletçe gönül birliğiyle çalışmayı sürdürmemiz halinde daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel duramayacaktır. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımıza hep birlikte yürüyeceğiz. İnanıyorum ki, bundan sonra da Cumhuriyetimizin hedefleri doğrultusunda daha büyük mesafeler kat edeceğiz ve daha büyük başarılarla cumhuriyetimizi taçlandıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetin kurulmasında ve yaşatılmasında mücadele eden; gazi ve şehit olan bütün vatan evlatlarını saygı ve rahmetle anıyor; kıymetli Diyarbakır halkının Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 20:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER