Yeni “Kürt Partisi“ Kar Engeline Takıldı

Türkiye'de 'Kürdistan' isminde kurulması planlanan yeni partinin kuruluş toplantısı yoğun kar yağışı engeline takıldı.

Yeni “Kürt Partisi“ Kar Engeline Takıldı
 Türkiye'de faaliyet gösteren 'Devrimci Demokrat Kürt Derneği' siyasi partiye dönüşme kararını aldı. 'Kürdistan' isminde olacağı belirtilen yeni parti için kuruluşunun ilan edileceği toplantı 14 Aralık 2013 tarihinde yapılması planlandı ancak üç gündür aralıksız devam eden kar yağışı ve hava şartları nedeniyle toplantının iptal edildiği bildirildi.

Söz konusu oluşumun içerisinde yer alan yöneticilerinden yapılan yazılı açıklamada şöyle dendi:
"Kürdistan ismine sahip Partinin kuruluş toplantısının 14.12.2013 tarihinde yapılmasını planlamıştık. Ancak hava şartlarının muhalefeti nedeniyle söz konusu toplantı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Parti kuruluşunun ilan edileceği tarihi ayrıca tarafınıza bildirilecektir"

Bilindiği üzere Türkiye'de faaliyet gösteren 'Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD)' siyasi partiye dönüşme kararını aldı. Mevzuatın öngördüğü tüm gereken işlemlerin yapılmasıyla bu dönüşmün yapılacağı belirtilmişti.

DDKD Başkanı İmam Taşçıer, daha önce verdiği birçok demecinde şu ifadeleri kullanmıştı:
"Şu an yeni partinin kurulma süreci devam ediyor. Parti 70'li yıllardan beri daha askeri darbeden önce Kürt halkı haklarının savunulmasına yönelik aktif siyasi faaliyetlerde bulunan kuruluş ve hareketlerin temelinde kurulacak. Bizim oldukça büyük potansiyelimiz var. Halihazırda Türkiye'de 20 milyondan fazla Kürt yaşamaktadır, onlardan sadece 4-5 milyonu PKK veya BDP yanlısı. Geri kalan 15-16 milyonu bu partileri desteklemiyor, bu da Kürt siyasetçilerinin hiç birinin siyasi arenada bu insanların ilgilerini temsil etmediği anlamına geliyor. Bu hiç doğru değildir. İnsanların dikkatini çekebilecek geniş kapsamlı bir programı sunacağız. Biz devlet statüsüne, tam öz-yönetime kavuşmak için çabalar sarf edeceğiz, bunun için mücadele edeceğiz. Bizim için en önemlisi Kürtlerin kendi hayatını kendilerinin yönetmeleri gerektiği, kendi parlamentosu ve yönetim organlarının olması gerektiğidir"

Taşçıer, yeni partinin Türkiye'de mevcut olan Kürt partilerinin ortağı, müttefiki veya karşıtı olacağını zaman göstereceğini belirterek, "Yeni parti milli yani Kürt ve Kürdistan'lı olacak" demişti.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2013, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER