Zana: 30 Mart'ta İmralı'ya müjde vereceksiniz

BDP'li belediye eşbaşkan adayları "Özyönetimle Özgür Kimliğe" sloganıyla ilçelerde yurttaşlarla bir araya geldi. Çermik'teki seçim bürosu ziyaretine katılan Leyla Zana halka hitap ederek "Sizden oy istememize gerek yok" vurgusunda bulundu.

Zana: 30 Mart'ta İmralı'ya müjde vereceksiniz
 DİYARBAKIR Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Fırat Anlı, BDP Çermik Belediye Eşbaşkan adayları Cemal Aydın ile Zuhal Odabaşı ve BDP Çermik İlçe Başkanı Haşim Demirkol Çermik seçim bürosunu ziyaret etti. 

Binlerce kişinin Çermik Tülindere mezarlığında alkış ve sloganlarla karşıladığı BDP'li heyet, seçim bürosuna yürüdü. Saygı duruşunun ardından miting alanına dönüşen ve "PKK, Demokratik Konfederalizm, YDG-H bayraklarının asıldığı alanda “Çermik seninle gurur duyuyor”, “ Birinin eli uzun diğerinin kulağı" yazılı dövizler taşındı.

'ANKARA'DAN UÇAKLA GELİP 'BURADAYIZ' DİYORLAR'

Halkı selamlayan Çermik Belediye Eşbaşkan adaylarının ardından konuşan BDP Amed belediye Eşbaşkan adayı Fırat Anlı, şöyle konuştu: "Birileri Ankara’dan uçağa binip Çermik’e geliyor, 'biz buradayız' diyor. 'Hizmetinizdeyiz' diyorlar. Onlar Ankara’dan gelene kadar biz on sefer gelir gideriz. Bizim tohumlarımız , yıllar önce atıldı. Tohumlarımız filizlendi. Çiçek açtı, olgunlaştı. Artık tohumumuzu toplama zamanıdır. Biz saygıyı bu güzel halktan öğrendik. Birileri geliyor, diyor ki; 'bunlar gelince kepenkleri kapatacaklar.' Biz kimseye zorla kepenk kapattırmayız. Diyarbakır’da sadece yas günü ve bayramlarda kepenklerimizi kapatmışız. Yasımız olmadığı müddetçe kepenklerimiz açık olacaktır."

'SİZDEN OY İSTEMİYORUZ; SİZ KARARI VERMİŞSİNİZ!'

Milletvekili Leyla Zana ise 23 yıl önceki heyecanın aynısını yeniden Çermik’te yaşadığını söyleyerek,“23 yıl önce bir kardeşiniz geldi buraya. Onu aldılar ama şu anda binlerce kardeşiniz bu alandadır. Bundan 23 yıl önce huzurunuza çıkmıştım. Sizler o gün bizi onurlandırdınız ama biz de sizi utandırmadık. Barışın ve demokrasinin gelmesi için zorluklar çektik ama demokrasiden asla vazgeçmedik. Çok acılar çektik ama acılarımızı dillendirmedik. Çünkü biliyorduk, halkımızın çektiği acılar bizimkilerden fazladır. Halkımızla bugünleri beraber inşa ettik. Sayın Öcalan’ın dediği gibi; 'örgütlü toplum demokratik toplumdur.' Kürt Halk Önderi halkı bu şemsiye altında toplamak için çok çaba sarf etti. Sizden oy sizden istemiyoruz! Siz kararınızı vermişsiniz. Sizi sadece kutluyorum” diye konuştu.

'30 MART'TA İMRALI'YA MÜJDE VERECEKSİNİZ'

Zana, seçimleri "gençlerin demokratik devrimi" şeklinde nitelendirerek, şunları ifade etti: "Kadınıyla erkeğiyle 18 yaş grubu, ilk defa böyle bir seçime gidecek ve gelecekleri hakkında beyanda bulunacak. Bu seçim gençlerin demokratik devrimidir. Gençlik aynı zamanda barışın teminatıdır. Önderlik sizi öyle görmek istiyor. Öylesiniz zaten. Daha önce bu bayraklar bu şekilde sallanmazdı, artık yasallaştı. Aslında yasallaşmadı; sizler meşrulaştırdınız. Zaten meşruiyeti olmayan bir şeyin yasallığı olsa da anlamı yok. Ama meşruiyeti varsa o dünya çapında yasaldır. O nedenle siz bütün gücünüzle yüklendiniz ve bu meşruiyeti sağladınız. 30 Mart'ta umut ediyorum ki, hasretinizi bitirip bunun müjdesini İmralı’ya vereceksiniz."

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER