Zümrüt: İŞİD Afrin'de Daha Büyük Bir Hezimet Görür

İŞİD'in Afrin yakınlarına konumlanmasıyla ilgili olarak konuşan DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, "Çeteler, Kobani'de uğradıkları hezimetin daha büyüğünü Afrin'de görecek" dedi.

Zümrüt: İŞİD Afrin'de Daha Büyük Bir Hezimet Görür
 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, İŞİD'inKobani'den sonra Afrin'e 25 kilometreye kadar yaklaşması ve orada konumlanmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

YPG ve YPJ Ciddi Bir Direniş Ortaya Koydu

İŞİD'in yaklaşımlarının Rojava'daki devrimi yıkmaya, iradesizleştirmeye yönelik saldırılar olduğunun bilincinde olduklarının kaydeden DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, 64. güne giren Kobani direnişinde İŞİD çetelerinin bir sonuç alamadığını anımsattı.

Kobani halkının büyük sıkıntılar çektiğini ancak YPG ve YPJ'nin ciddi bir direniş ortaya koyduğunu hatırlatan Zümrüt, "Elbette Kobani'de bir çatışma söz konusu ve bu çatışmanın bedeli çok ağır oldu. Kobani'den göç eden Kobani haklı ve çektikleri sıkıntılar ama buna rağmen YPG-YPJ çok ciddi bir direniş sergilemiştir. Bu gücün halkın gücü olduğu ve çok güçlü olduğuna dair çok güçlü bir irade açığa çıktı" dedi.

"İŞİD, Kobani'de Yapmak İstediğini Her Yerde Yapabilir"

Bu iradenin açığa çıkmasıyla beraber İŞİD'in Kobani'de yapmak istediğini, başka yerlerde de yapabileceğini belirten Zümrüt, "Ancak başarılı olamayacaklarını belirtmek istiyorum.Afrin veya Cizire kantonlarında da başaramayacağını belirtmek istiyorum. ÇünküKobani'de başarmadı. Kobani'de kazanan halkın iradesinin kendisi oldu ve bunu da tüm uluslar arası güçlerden tutalım da bütün dünyaya kadar herkes gördü. Kobani direnişinin tüm bir insanlık direnişi olduğu da net bir biçimde açığa çıktı. Dünya da bunun arkasında durdu" diye konuştu.

İŞİD Salt Kürtlerin Sorunu Değil

İŞİD sorunun salt Kürtlerin bir sorunu olmadığını defalarca dile getirdiklerini kaydeden Zümrüt, çetelerin vahşice yapmak istediklerini her yerde yapabileceğini kaydederek şöyle dedi:

"Biz bir kez daha belirtmek istiyoruz. İŞİD'in Şengal'e ilk saldırılarında da defalarca yaptığımız çağrılar ve defalarca söylediğimiz, yaptığımız çalışmalar verdiğimiz mücadelede, İŞİD çetelerinin vahşice Şengal üzerinden yapmak istediklerinin yarın her yere sıçrayabileceğini söylemiştik. Bugün Kobani'de başlamış, dün Şengal'de binlerce halkın göç etmesi ve binlerce halkın kendi topraklarında, kendi vatanından göç edip terk etmesi insanlık dışıydı ama buna rağmen sanki bu sorun salt Kürtlerin sorunuymuş gibi bir yaklaşım ile karşı karşıya kaldık. Aslında Kürtlerin İŞİD'e karşı Kobani'de topyekûn demokrasi güçleri, demokrasiden yana olan tüm güçlerin İŞİD'e karşı direnmesinin bir nedeni de İŞİD çetelerinin vahşice yapmak istedikleri savaş olmasıydı. Buna karşı demokrasi güçleri kenetlendi ve güçlü bir irade ortaya çıktı.

İŞİD Afrin Etrafında Gidip Gelmeye Başladı

Bugünde yapmak istediği, Kobani'de sonuç alamayınca Afrin etrafında gidip gelmeye başladı. Aslında halkların iradesi nasıl ki Şengal'de Kobani'de İŞİD çetelerinin vahşet yapmasına izin vermediyse, nasıl ki en üst düzeye ve zirveye çıktı ise Afrin etrafında da halkın iradesi ve demokrasiye dayanan tüm güçler tekrar güçlü bir irade gösterecektir. Ve bu 'ben insanım' diyen herkes için de geçerlidir. Bugün İŞİD Kürtlerin başına bela olmak istiyorsa, yarın herkesin başına bela olabilecek şeklinde aklaşmak gerekir. Bu sorun, sadece bir Şengal, KobaniAfrin olarak değerlendirmemek gerekiyor. Bu içinde bulunduğumuz bu süreç içinde herkesin İŞİD'e karşı çok ciddi bir irade ve o bölgeyi de ciddi anlamda sahiplenmesi gerekiyor.

Afrin'de Eller Tetikte

Afrin Kantonu yöneticileriyle son 24 saat içinde herhangi bir görüşme yapamadık. Ancak daha önceki görüşmelerimizde, İŞİD'e karşı böyle bir hazırlık olduğunu, Afrin kantonunda da ellerin tetikte olduğunu biliyoruz. İŞİD çeteleri Kobani'de uğradıkları hezimetin daha büyüğünü Afrin'de de görecektir"

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER