1270 ÇOÇUK YAZ SPOR OKULUNDA

Diyarbakır Buyükşehir Belediyesi 7-14 yaş arası çocuklara yönelik düzenlediği Yaz Spor Okulları'ndan bu yıl bin 270 çocuk faydalanıyor.

1270 ÇOÇUK YAZ SPOR OKULUNDA
 Yaz Spor Okulları’yla çocukların tatillerini verimli geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Spor Şube Müdürümüz Ayten Tekeş, en çok yüzme kursuna ilgi gösterildiğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nün, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yaz Spor Okulları’na çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Daha önce açılan futbol, tenis, basketbol, voleybol, atletizm, masa tenisi, karate ve tekvando kurslarına, bu yıl yüzme, jimnastik ve obeziteyle mücadelede de eklendi. 22 Haziran’dan bu yana devam eden kurslardan 7-14 yaş arasında bin 270 çocuk faydalanıyor. Yaz okuluna başvuran tüm çocuklara şort, tişört ve şapka ücretsiz dağıtılırken, spor eğitimleri, haftanın 7 günü sabah ve akşam saatlerinde Bağlar Belediyesi Spor Salonu, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü’nün tesislerinde yapılıyor. 1 Eylül itibariyle sona erecek olan Yaz Spor Okulları’nda toplam 28 eğitmen görev yapıyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Spor Şube Müdürü Ayten Tekeş, Yaz Spor Okulları’nın her yıl olduğu gibi bu yılda yapıldığını, ancak bu yıl başvurunun oldukça fazla olduğunu söyledi. Yoğun başvurudan dolayı Yaz Spor Okulları’nın kayıtlarını durdurmak zorunda kaldıklarını ifade eden Tekeş, “Eğer kayıtları durdurmasaydık, bu sayı 2 bin 500'ü bulabilirdi. Biz kapasitemizin el verdiği rakamda kayıt aldık. Fazla sayıya eğitmenlerimiz ve tesislerimiz yetersiz kalıyordu.” dedi.

Yaz Spor Okulları ile hedeflerinin çocukların tatillerini verimli geçirmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Tekeş, şöyle konuştu: “Sporla çocuklarda kolektif bir yaşam algısını oluşturmayı düşünüyoruz. Futbol dışında diğer branşlara çocukların ilgi göstermesi bizleri sevindirdi. 6 ayın çok sıcak geçtiği bir kentte yaşıyoruz. Özellikle mayıs ayından itibaren sıcaklarda belirgin bir artış gözüküyor. Kentte yaşayan çocuklar, buldukları tüm su birikintilerine serinlemek için girmeye çalışıyor. Bu yıl ilk defa yüzme branşını bu sebeple açtık.”

Havaların sıcak olması nedeniyle yüzme kursuna büyük ilgi gösterildiğini, 335 çocuğun her hafta salı ve perşembe günleri havuzda yüzme öğrenme kurslarına katıldığını bildiren Tekeş,  üç saat süren yüzme kursunda eğitmenlerin ilk etapta yüzme bilmeyen çocuklara havuz içinde ayak ve bacak kullanma tekniklerini; ardından el ve kol kullanmayı; daha sonra ise yüzmeyi tam olarak öğrenmelerini sağlamaya çalıştığını kaydetti.

Son zamanlarda oldukça yaygınlaşan obeziteyle etkin mücadele etmek amacıyla Yaz Spor Okulları’na obeziteyle mücadele kurslarını dahil ettiklerini ifade eden Tekeş, haftanın üç günü Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda devam eden bu kurstan toplam 48 çocuğun faydalandığını söyledi. Kursun yıl boyunca devam edeceğini belirten Tekeş, başvuru yapmak isteyenlerin sağlık raporlarıyla Spor Şube Müdürlüğü’ne başvurabileceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 20:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER