2. Uluslararası Hasankeyf Wushu, Dostluk ve Kardeşlik" Turnuvası

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz: "Güneydoğu'da çocukların bu güzel sporu tanıyarak, geleceğin dünya şampiyonları olmaması içten değil"

2. Uluslararası Hasankeyf Wushu, Dostluk ve Kardeşlik
 

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, "Güneydoğu'da çocukların bu güzel sporu tanıyarak, geleceğin dünya şampiyonları olmaması içten değil" dedi.

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde dün başlayan "2. Uluslararası Hasankeyf Wushu, Dostluk ve Kardeşlik" turnuvası sürüyor.

Türkiye'nin yanı sıra Irakİran ve Azerbaycan'dan 150 sporcunun katıldığı turnuva için kente gelen Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin bu tür organizasyon ve faaliyetler bakımından ihmal edildiğini belirterek, bu nedenle bölgeye büyük önem verdiklerini söyledi.

Akyüz, Batman'ın ardından Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin'de de turnuva düzenleyeceklerini dile getirdi.

Bölgedeki çocuk ve genç nüfusun yoğunluğuna dikkati çeken Akyüz, "Güneydoğu'da çocukların bu güzel sporu tanıyarak, geleceğin dünya şampiyonları olmaması içten değil. İnşallah bu faaliyetimiz bunlara vesile olacaktır" diye konuştu.

Çözüm sürecinin önemine de değinen Akyüz, şunları kaydetti:

"Wushu bireylerin yanı sıra toplumları kaynaştıran bir branş. Bu spor, 7'den 70'e herkese fikren, bedenen, zihnen ve ruhen önemli katkılar sunar. Böylesine önemli bir branş, yeterli desteğin verilmesi halinde bu konulardaki sorunların üstesinden gelinmesini sağlayacaktır."

Öte yandan turnuva için kente gelen çeşitli turnuvalarda dereceleri bulunan Elif, Zeynep ve Necmettin Erbakan Akyüz kardeşler, tarihi mekanlarda gösteri yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER