5. Amed Tenis Cup Turnuvası Sona Erdi

Diyarbakır'da bu yıl düzenlenen 5. Amed Tenis Cup Turnuvası, Ayşe Zarakolu Parkı (Parkorman) Tenis Kortu'nda oynanan final maçları ile sona erdi.

5. Amed Tenis Cup Turnuvası Sona Erdi
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından bu yıl düzenlenen 5. Amed Tenis Cup Turnuvası, Ayşe Zarakolu Parkı (Parkorman) Tenis Kortu'nda oynanan final maçları ile sona erdi. 39'u kadın 136 sporcunun dört kategoride mücadele ettiği turnuvada, yetişkin kadınlar kategorisindeGökçe Kutlu ve Gökçe Çinkiz, yetişkin erkekler kategorisinde Ali Bedük ve Hasan Dağ final maçı için karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen iki maç sonucunda kadınlarda GökçeÇinkiz, erkeklerde ise Hasan Dağ kazanarak, 5. Amed Tenis Cup Turnuvası'nda birinci oldular.

Kıratlı: Sporun toplumsallaşması için çalışıyoruz

Ardından turnuvada dereceye giren oyuncular için düzenlenen ödül töreninde konuşan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, 15 gün boyunca spor şöleni yaşatanDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürlüğü çalışanları, gönüllüler ve tenis severlere teşekkür etti. Sporun giderek toplumsallaşması ve toplumun her kademesine doğru kaymasının kendilerini sevindirdiğini belirten Kıratlı, sporda iktidarcı, cinsiyetçi, milliyetçi ve rantçı anlayışı reddettiklerini ifade etti. Kıratlı, "Biz daha çok sağlıklı nesiller yetiştirme, sporun elit bir grubun tekilinde değil de halklaştığı, toplumsallaştığı bir spor anlayışıyla halkımızla birlikte olmak istiyoruz. Düzenlediğimiz turnuvalarda arkadaşların verdiği emekle de bu yavaş yavaş açığa çıkmış durumdadır. Yaptıkları spor çalışmalarında toplumun her kesiminden vatandaşlar bir araya gelerek güzel anlar yaşıyor." diye konuştu.




Daha sonra Kıratlı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü eğitmenleri, turnuvada birinci olan yetişkin kadınlar kategorisinde Gökçe Çinkiz, yetişkin erkekler kategorisinde Hasan Dağ, kız çocuklar kategorisinde Gamze Çakmak ve erkek çocuklar kategorisinde Karan Eyyubi ile dereceye giren sporculara ödüller verdi.

Birinciler belediyeye teşekkür etti

Turnuvada yetişkin kadınlar kategorisinin birincisi Gökçe Çinkiz, aldığı galibiyet ve birincilikten dolayı mutlu olduğunu, başarılarını devam ettirmek istediğini kaydederek, turnuvayı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi'ne ve katılan herkese teşekkür etti. Turnuvanın güzel bir atmosferde geçtiğini söyleyen Çinkiz, turnuvaların devam etmesi halinde katılmaya devam edeceğini söyledi.

Daha önce iki final oynayan ve bu yıl yetişkin erkekler kategorisinde birinci olan Hasan Dağ ise, çok mutlu olduğunu vurgulayarak, turnuvayı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Dağ, tenisin bölgede gelişebilmesi için kort tesisi sayısının artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER