ABD'li Antrenörler Diyarbakır'da

Amerika Birleşik Devletleri'nden ( ABD) 2 antrenör ve 3 sporcu, Diyarbakır'a gelerek gelecek vaat eden genç basketbolcular seçecek.

ABD'li Antrenörler Diyarbakır'da
Amerika Birleşik Devletleri'nden ( ABD) 2 antrenör ve 3 sporcu, Diyarbakır'a gelerek gelecek vaat eden genç basketbolcular seçecek.

Diyarbakır Özel Dicle Okulları'nın girişimiyle yapılacak seçmeler, 25-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 1994, 1995 ve 1996 doğumluların katılacağı seçmelere, Türkiye'nin her bölgesinden katılımlar olabilecek.

ABD'nin en iyi 10 alt yapı antrenöründen ikisinin katılacağı seçmelerde, beraberlerinde getirecekleri 3 oyuncu da yer alacak. ABD'den gelecek olan antrenörler tarafından, basketbol antrenörlerine ve 1997-1998-1999 ve 2000 doğumlu sporculara seminerler verilecek.

Diyarbakır'da yapılacak seçmelere katılacak olan tüm katılımcıların konaklama ve diğer giderleri Dicle Okulları tarafından karşılanacak.

Dicle Okullarının basketbol antrenörü Gökhan Yıldırım,  muhabirlere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da yapılacak seçmelerin, gelecek hafta başlayacağını söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:

"3 ay önce ABD'ye gittik ve görüşmelerimiz oldu. 3 üniversiteyi ziyaret ettik. Oradaki antrenörlerle tanıştık. Seçmeler yapılması için Diyarbakır'a davet ettik. Gelecek hafta Diyarbakır'a 2 ABD'li koçumuz ve 3 oyuncu gelecek. Diyarbakır'daki ve bölgedeki oyuncuları 3 gün boyunca belirli kriterler eşliğinde antrenmana alacaklar. Beğenilen oyuncuları ABD'ye götürecekler. ABD'deki basketbol oynama şansına sahip olacaklar. Katılımcıların tüm masraflarını Dicle Okulları karşılayacak."

Seçmelerin bir amacı olduğunu belirten Yıldırım, amacın bölgedeki gençleri basketbola çekebilmek ve spora teşvik etmek olduğunu kaydetti.

Yıldırım, "Biz bu misyonu yüklendik. Seçmelere 100'e yakın sporcu katılacak. Iğdır, Kars, Batman Siirt, Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt ve Mersin'den sporcular katılacak. ABD'den gelen antrenörlerin amaçları iyi oyuncuları bulup götürmek" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2013, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER