ALTIN KIZDAN BÜYÜK BAŞARI

Diyarbekirsporlu Sena Kızılaslan,Ukrayna’nın Kiev kentinde düzenlenen Uluslar arası Krakov Karate Şampiyonası’nda üçüncü olarak önemli bir başarıya imza attı. Karate Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Yazar,karate sporuna yaptığı yatırımlardan Diyarbekirspor onursal başkanı Feyzi İlhanlı ve Kulüp Başkanı Bilal Kadayıfçıoğlu’na teşekkür etti.

ALTIN KIZDAN BÜYÜK BAŞARI
 Ukrayna’nın  Kiev kentinde düzenlenen ve karatenin en büyük organizasyonlarından biri olan Krakov Karate Şampiyonası’na 22 ülkeden 1500’e yakın sporcu katılırken, Diyarbakır adına sevindirici bir haber geldi. Ümitler 47 kiloda yarışan Diyarbekirspor’lu Sena Kızılaslan,üçüncü olarak hem kulübüne hem Türkiye’ye önemli bir başarı kazandırdı.

Ocak ayı  içinde Çek Cumhuriyeti’nde 9’sü yapılan Avrupa Shotokan Karate Turnuvası’nda  tüm rakiplerini tatemi’de birer birer yenerek altın madalya kazanan Kızılaslan,Ukrayna’da da kendi branşının en iyileri olan sporcuları geride bırakarak bronz madalya elde etti.

‘Benim İçin Çok Anlamlı Oldu’

Kızılaslan,” Şampiyonada ilk olarak kendi kilomun ve yaşıtlarım üstünde  olan Ümit Bayanlar 47 kiloda yarıştım.Burada bu madalyayı almak gerçekten çok zordu ama bronz madalyayı almak çok büyük başarı oldu benim için .Ben 42 kilo yıldızlar kategorisinde mücadele veriyordum.Şimdi ise katıldığım şampiyonada  benim için tecrübe kazanmak ve rakiplerimi daha yakından tanımak fırsatını buldum.Rakiplerim benden daha çok tecrübeli yaş ve kilo olarak da benden üst bir kategorideydi. Ben önümüzdeki yıl 47 kilo Ümit Bayanlar’da mücadele vereceğim. Bu şampiyonada iyi bir performans sergilediğime inanıyorum. Türkiye Karate Milli Takım Antrenörleri Mehmet Yazar ve Ahmet Yazar hocalarım ile çalışıyorum Burada başarılarım baş mimarları olan antrenörlerim Mehmet Yazar, Ahmet Yazar ve Ayşe Meryem Yazar hocalarıma teşekkür ediyorum. Diyarbekirspor adına yarışmaktan son derece mutluyum. Desteklerinden dolayı onursal başkan Feyzi İlhanlı ve Bilal Kadayıfçıoğlu’na minnettarım” dedi.

 

İl Temsilcisi Yazar’dan Tebrik

Karate Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Yazar,Diyarbekirspor’un karatede yaptığı yatırımların çok değerli olduğunu söyledi. Yazar,”Sena’nın Ukrayna’da aldığı madalya büyük başarıdır. Çünkü Sena 42 kilo yıldızlarda mücadele verirken burada ise hem kendi kilosunda hem de yaşıtları üstünde mücadele verdi.Sena, önümüzdeki  yıl Ümit Bayanlar 47 kiloda mücadele verecek onun içinde tecrübe kazanması acısında çok önemli bir karşılaşmaya çıktı.Bizim amacımız ise bu tür şampiyonlarda boy göstermek mücadele vermek adına tecrübe kazanmak için.

‘Hedefimiz Avrupa Şampiyonluğu’

Daha önce bölge maçlarımızda bir üçüncülük aldığımızda havalara uçardık ama şimdi ise Stohokan Avrupa Şampiyonluğu ,Türkiye şampiyonlukları,balkan şampiyonlukları,ulusal ve uluslar arası şampiyonlukları,Okullararası şampiyonlukları kazanmaya başladık Diyarbakır adına  milli takıma 10 tane milli sporcu kazandırdık. Diyarbekirspor kulübünün karatede yaptığı yatırımlar bizi çok mutlu ediyor. Bundan dolayı sayın Feyzi İlhanlı ve Bilal Kadayıfçıoğlu’na teşekkür ediyoruz. Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü her türlü imkanı sağlıyor. İl müdürümüz Mehmet Demir’e de ayrıca teşekkürü borç biliyoruz” dedi.

 

 

 

 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER