Amatör'de Skandal

Diyarbakır 2.Amatör Futbol Ligi’nde akıllara ziyan bir sahtekârlık olayı yaşandı. Kabi Gençlikspor,Süper Amatör Lig’deki takımlarda oynayan 5 oyuncuyu kendi oyuncularının lisanslarıyla oynattı.

Amatör'de Skandal
AMATÖRDE SAHTE OYUNCU SKANDALI

Diyarbakır 2.Amatör Futbol Ligi’nde akıllara ziyan bir sahtekârlık olayı yaşandı. Kabi Gençlikspor,Süper Amatör Lig’deki takımlarda oynayan 5 oyuncuyu kendi oyuncularının lisanslarıyla oynattı. Pasurspor’un itirazı resim ve görüntülerle de kanıtlanınca bu akıl almaz olay tespit edildi. İl Amatör Futbol Kurulu,Kabi Gençlikspor’u 3-0 hükmen yenik ilan ederken, hem kulüp yöneticileri hem de bu skandalın içinde yer alan futbolcular hakkında soruşturma başlattı.

HERKESİ KANDIRMAYA ÇALIŞINCA


Yaşanan sorunlar nedeniyle futbolun adeta dibe vurduğu Diyarbakır’da akıl almaz bir sahtekarlık olayı ortaya çıktı. Diyarbakır 2.Amatör Futbol Ligi’nde oynanan Pasurspor-Kabi Gençlikspor maçında Kabi Gençlikspor’un başka takımlarda oynayan 5 futbolcuyu kendi futbolcularının lisansları üzerinde göstererek oynattığı ortaya çıktı. Olay,2-2 biten maçın ardından Pasurspor’un yaptığı itirazla tespit edildi. Konuyla ilgili çekilen resim ve görüntüleri inceleyen Amatör Futbol Kurulu,Kabi Gençlikspor’un Süper Amatör Lig takımlarında oynamış olan başka takımlara ait 5 futbolcuyu bu yolla oynattığını tespit etti.

İSİMLER BAŞKA OYNAYANLAR BAŞKA


Yapılan açıklamada,”Pasurspor kulübü başkanının itirazı üzerine yapılan değerlendirmede iki kulübün lisanslarının yapılan incelemeleri sonucunda Kabi Gençlikspr takımı esame listesinde belirtilen sporcuların yerine, başka sporcuların oynadığı çekilen resimler ve görüntüler ile belirlenmiştir Müsabaka esame listesinde 5 forma nolu Barış Varol, 10 forma nolu Emrah Orman, 11 forma nolu M.Can Erol, 13 forma nolu İslam Ayzit ve 18 forma nolu Muhammet Akdemir isimli sporcuların isimleri yazılı olduğu görülmüştür.

‘SKANDALI BİZZAT TESPİT ETTİK’


Ancak 5,10,11,13 ve 18 forma nolu sporcuların yerine Süper Amatör küme takımlarında oynayan sporcuların oynadığı,hatta Süper amatör kümede oynayan sporcuların hocalarının durumdan haberdar olmaları üzerine ,müsabaka sahasına geldikleri ve oynayan sporcularını dışarıya çıkardıkları, tarafımızdan,TÜFAD üyesi ve bir çok amatör takım hocaları tarafından bizzat görülmüştür.Müsabaka skorunun 3-0 Olarak Pasurspor lehine puan cetveline tescil edilmesine, müsabakada esame listesinde isimleri ve forma numaraları yazılan sporcular ve onların lisanslarıyla yerlerine oynayanları sporcularla birlikte,esame listesinde ismi yazılı olan yöneticinin de İl disiplin kuruluna sevk edilmelerine karar verilmiştir.” denildi.



DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2013, 23:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER