AMED SF YÖNETİM KURULUNDA PUAN SİLME CEZASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

Spor Toto 2.lig kulüplerinden Amed Spdrtif kulubü Basına ve kamuoyuna aldıkları ceza nedeniyle açıklama bulundu.

AMED SF YÖNETİM KURULUNDA PUAN SİLME CEZASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI
 Spor Toto 2.lig kulüplerinden  Amed Spdrtif kulubü Basına ve kamuoyuna aldıkları ceza nedeniyle açıklama bulundu.

Açıklama şöyle :Kulübümüz ile Keçiörengücü spor kulübü arasında 17.04.2016 tarihinde oynanan müsabaka da TFF raportör tarafından hiç bir şekilde gerçekleri yansıtmayan bir düzmece rapor ile PFDK’nca kulübümüzün 3 puanı gasp edilmiş bulunmaktadır.

Kamuoyuna hemen bir açıklama yapmak yerine gecikmiş bir açıklama yapmak istememizin nedeni, oluşan bütün tartışmaların tüketilmesi ve PFDK’ndan vermiş olduğu kararın gerekçesinin tarafımıza yeni ulaşmış olmasıdır.

Öncelikle bir konuya açıklık getirmek gerekir. Maç gözlemcisinin hazırlamış olduğu düzmece raporda kapalı tribündeki 1000 kadar taraftarımızın 200 kadarının maçın 47. Dakikasında “Her yer Sur, Her yer direniş” sloganı attığı iddia edilmiş ve PFDK’nca da tüm itirazlarımıza rağmen tarafımıza ideolojik propaganda yapıldığı gerekçesiyle 3 puan silme cezası verilmiştir.

Şunu kesin bir şekilde yeniden belirtiyoruz. Maçın 47. Dakikasında böyle bir slogan A-T-I-L-M-A-M-I-Ş-T-I-R. Bunu ısrarla vurguladığımız savunmamıza rağmen PFDK’nca 3 e karşı 1 oyla böyle haksız ve yersiz bir karar alınmıştır. PFDK eğer bir hukuki yapı ise öncelikle iddia ve savunmaya konu delilleri iyice değerlendirmeli, maçın görüntülerini izlemeli ve ona göre karar vermeli idi. Gözlemcisinin iftirası 200 kişinin böyle bir sloganı söylediği yönündedir. Bizim savunmamızda maç boyunca ideolojik propaganga atılmadığı yönündedir. Zira elimizde de var olan maç görüntülerini izleyen ve duyu organları sağlıklı bir şekilde çalışan herkesin de anlayacağı üzere, maç boyunca tek bir ideolojik propaganda taraftarımızca söylenmemiştir. Ancak PFDK yargısız infaz yaparak savunmamıza delil teşkil eden maç görüntülerinin izlenilmeden verildiği her halinden belli olan bir kararla, futbolcularımızın alınteri ve emekleri ile kazandığı 3 puanı gaspetme yoluna gitmiştir.

PFDK’nca verilen ve her yanından tarafgirlik kokan kararı, okuma ve tahlil etme yeteneği bulunan herkes tarafından AMEDSPOR’un önünü kesme çabası olarak yorumlanmıştır. Bunun bir başka izahı yoktur.

Biz iddialıyız. Söz konusu müsabakanın görüntüleri ulusal kanallarda yeniden yayınlansın. Ve eğer tek bir kişi, gözlemcinin iddia ettiği “Her yer Sur, Her yer direniş” sloganının atıldığını duyar ve ispat ederse, bzi Amedspor olarak ligden çekilmeye hazırız. Ancak eğer söz konusu slogan atılmamış ise, sırf verecekleri cezaya kılıf uydurmak için müsabakaya gönderdikleri gözlemcinin derhal istifa etmesi ve kulübümüzden özür dilemesi gerekmektedir. Zira biz taraftarımızın her zaman arkasında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Slogan atıldığı zaman atıldı dedik, küfür edildiği zaman edildi dedik. Şimdi de bu slogan atılmadı diyoruz.

Her ne kadar PFDK’nın verdiği karara karşı Tahkim Kuruluna itirazlarımızı yapmışsak da, söz konusu karar rakibimizle oynayacağımız maç öncesi iyi bir ivme yakalayan takımımızı adaptasyonunu bozmaya yöneliktir. Bu kabul edilebilir değildir.
TFF artık bir karar vermeli!
TFF artık bir yol ayrımının başındadır. Amedspor’u Türkiye liglerinde istemektemidir, istememektemidir? Zira böyle küçük ayak oyunları ile ne kendisine, ne de Türkiye Futboluna bir katkı sunamayacağı açıktır. Çünkü biz bu mücadeleyi yargısal yolla kazamayacak olsak bile, TFF’yi bir bütün halinde FIFA ve UEFA’ya şikayet etme kararlılığımız vardır. Ve bilindiği üzere FIFA’nın ırkçı ve ayrımcı yaklaşımlara toleransı sıfırdır. Sezon başından bu yana tarafımıza Türkiye futbol tarihine geçecek cezalar verilmiştir. Bunlar kabaca 300.000 TL’sını geçen para cezası, oyuncularımıza verilen akıl almaz müsabakalardan men cezaları, taraftarlarımıza verilen tribün cezaları ve yetmezmiş gibi, ortada hiç bir objektif durum olmamasına rağmen deplasmanlara seyircilerimizin girişinin yasaklanmaları. Bu ve benzeri cezalarla bileğini bükemedikleri Amedsporu şimdide yalan ve hile ile yenebileceğini düşünenler varsa kendilerini kandırmaktadırlar. Eğer Amedspor bu liglerde istenmiyorsa, TFF ve destekçileri de uluslararası arenada top oynamamalıdır. Zira ayrımcı bir federasyonun sporun barış ve kardeşlik ruhuna zarar vereceği aşikardır.

Son olarak hala vicdanlarına inandığımız TFF üyelerine sesleniyoruz. Bu ayrımcılığa artık bir dur deyin. Zira TFF bu yönetim anlayışı ile yanlızca bize zarar vermemekte, bir kül halinde Türkiye futboluna da zarar vermektedir. Umarız ki vicdanlı hukukçularca bu karar tahkim kurulunca bozulur ve bu haksızlık biran önce son bulur.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2016, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER