AMED SFK BAŞKANI ALİ KARAKAŞ, “AMED SFK’YE SAHİP ÇIKILMALI”

Spor Toto 2.lig kırmızı grup takımlarından Amed SFK, kulübü başkanı Ali Karakaş “ kulübümüze sahip çıkılmalı “ dedi

AMED SFK BAŞKANI ALİ KARAKAŞ, “AMED SFK’YE SAHİP ÇIKILMALI”
 Spor Toto 2.lig kırmızı grup takımlarından Amed SFK, kulübü başkanı Ali Karakaş “ kulübümüze sahip çıkılmalı “ dedi

Amed Sfk kulüp Başkanı Ali Karakaş,yaptığı açıklamada, Amedsfk kulübü olarak, tüm deplasman maçlarında maalesef ayrıştırıcı, dışlayıcı, ötekileştirici bir tutum ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Kulüp olarak olabildikçe bunun tersine bir yaklaşımla misyonumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Türkiye Kupası’nda elde ettiği başarılarla Diyarbakır’ı sevince boğan Amedspor Kulüp Başkanı Ali Karakaş, DİSİAD İstişare Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Amedspor olarak Ankara’da yaşanan üzücü olaydan dolayı üzüntülerini dile getirerek, Umut ediyorum ki bu tarz olaylar bu ülkede bir daha yaşanmaz” dedi.

Savaşın ve acıların yaşandığı bir ortamda bir nebzede olsa Amedsfk’nin, insanlara mutluluk vermesinin kendilerini mutlu ettiğine işaret eden Karakaş, “Bizler hep, spor her zaman bir ihtiyaçtır. Spor’un temelinde kardeşlik, dostluk vardır. Aslında tamda bu dönemlerde toplumsal huzurun, barışın çok ihtiyaç olduğu bu dönemde Amedspor’un bu sportif başarısını sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bugün biz kulüp olarak, sezonun başından beri lig maçlarında da tahmin ediyorum, biz bölgedeki tüm takımların yaşadığı bir durumdur bu; tüm deplasman maçlarında maalesef ayrıştırıcı, dışlayıcı, ötekileştirici bir tutum ile karşı karşıyayız. Kulüp olarak olabildikçe bunun tersine bir yaklaşımla misyonumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz”dedi 

Karakaş, “Dışarıdan gelen bütün takımları kendi ilimizde en iyi şekilde ağırlayıp misafirperverliğimizi gösterip sporun gerçek anlamı olan bütünleştirici olmasını sağlamaya çalışıyoruz” diyerek, “Maalesef bugün kentimizde ve bölgemizde yaşadığımız sıkıntılar son dönemde bizim sportif başarılarımıza çok olumsuz yansıdı. Biz hep şunu anlatmaya çalışıyoruz. Bugün umarım bu sıkıntılar geçecektir. Hepimizin de umudu budur. Amedsfk bu sportif başarısına sahip çıkarak, belki Amedsfk, ya gönül bağını korumuş oluruz. Bu anlamda Amedsfk’nin sahiplenilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
  
 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER