AMED SFK YİNE PFKD ‘DA AMED SFK’YA YİNE CEZA GELİYOR

Spor toto 2.lig kırmızı gurup takımlarından Amed Sfk’ya yine ceza geliyor. Yeşil – Kırmızılı kulüp PFDK’ya 3’lü sevk edildi.

AMED SFK YİNE PFKD ‘DA AMED SFK’YA YİNE CEZA GELİYOR
Konu şöyle, Medipol Başakşehir maçındaki olaylar, kötü tezahüret ile ideolojik propaganda gerekçe gösterildi.
TFF Hukuk Müşavirliği,Ziraat Türkiye Kupası A Grubu ikinci haftasında oynanan Amedspor-Medipol Başakşehir maçında yaşananlardan dolayı Amedspor’u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti. Bu sezon  saha olayları,kötü tezahürat ve ideolojik propagandadan dolayı  80 bin TL civarında para cezası alan Amedspor, böylece bir kez daha ceza alma tehlikesiyle karşı karşıya. Kulübün alacağı cezalar gelecek hafta belli olacak. Lig ve kupanın statüsü ayrı olduğu için verilecek cezalar kupa maçlarında uygulanacak. Kupadaki ilk eylem olduğu için ihtar veya para cezası ile hasar ucuz atlatılabilir. Ancak ağır para cezası ve seyircisiz oynama cezası verilmesinden de endişe ediliyor.
TFF Hukuk Müşavirliği’nden yapılan açıklamada ,”Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün 23.12.2015 tarihinde oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Medipol Başakşehir Fk Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve "ideolojik propaganda" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 42/4. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir” denildi.

 
Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2015, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER