AMEDSPOR BAŞKANI EDEMEN TRT KURDİ SPOR'A TEŞEKKÜR ETTİ

Amedspor Başkanı Edemen ve teknik direktör Taşkın,tüm kesimlerden destek istedi.Kural hatası yaşanan Etimesgut maçının tekrarı için TFF'ye başvurduklarını açıklayan Edemen,görüntüleri çeken ve yayınlayan TRT Kürdi'ye de teşekkür etti.

AMEDSPOR BAŞKANI EDEMEN TRT KURDİ SPOR'A TEŞEKKÜR ETTİ
 Amedspor Başkanı Edemen ve teknik direktör Taşkın,tüm kesimlerden destek istedi.Kural hatası yaşanan Etimesgut maçının tekrarı için TFF'ye başvurduklarını açıklayan Edemen,görüntüleri çeken ve yayınlayan TRT Kürdi'ye de teşekkür etti.

Basınla Buluştular

Amedspor’un Talaytepe Tesisleri’nde son zamanlarda yaşananlardan dolayı ve sosyal medyadaki iddialara cevap vermek adına basın toplantısı düzenlendi. Amedspor’un gidişatı ile ilgili açıklamalarda bulunan teknik direktör Taner Taşkın, çok kolay gol yediklerini vurgularken, savunmada sorun yaşadıklarını ve sadece Şahin Şafakoğlu’ndan verim aldığını söyledi.

Taşkın, yeni bir takım olduklarını hatırlatarak, “12. Haftaya kadar ben takımımı tekrar zirveye ortak etmeyi amaçlıyorum. Bunu başaramazsam beni affedin diyip bu işi bırakırım” dedi. Amedspor Başkanı Nurullah Edemen ise, tribünlerde yaşanan gerginliklere yönelik olarak yaşanan çekişmenin ortak bir paydada buluşamamaktan kaynaklandığını söyledi. Geçmişte Barikat grubu ile karşılıklı taleplerin yerine getirilmediğini belirten Edemen, Barikat grubu ile 3 yıldır iletişime geçmediklerini söyledi. Amedspor’un maçlarının canlı yayınlanmasına yönelik bir soruya da cevap veren Edemen, Amedspor’un gelirlerinin kısıtlı olduğuna dikkat çekerek, Amedspor’un maçları yayınlanacaksa bundan bir gelir elde etmeleri gerektiğinin altını çizdi. 

Amedspor’da yaşanan kötü gidişat ve tribünlerde yaşanan gerginliklerden dolayı Amedspor’un Talaytepe Tesisleri’nde herkese açık bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına kentin spor yorumcularının yanı sıra Amedspor’un teknik direktörü Taner Taşkın, Amedspor Başkanı Nurullah Edemen ve taraftar grupları katıldı. Basın toplantısı Amedspor’un sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlanırken, toplantıda ortak amacın Amedspor’un çıkarı olması gerektiğine vurgu yapıldı. 

 “Çok kolay gol yiyoruz”

Amedspor’un yeni bir takım olduğunu ve bu yüzden biraz zamana ihtiyaçları olduğuna vurgu yapan Amedspor teknik direktörü Taner Taşkın, 12. Haftaya kadar zirveye tekrar ortak olacaklarını söyledi. Taşkın, “Ben geçen sene devre arasında bu takıma geldim ve biz 17 maçta 35 puan topladık. Geçen sezon 12-13 kişilik bir kemik kadro ile bu puanları topladık.

Giden oyunculardan bahsediliyor.  Bu sezon takımdan giden oyuncuların yüzde 80’inin gitmesini onayladım fakat Abdullah Çetin ve Yusuf Yağmur gitmesini istediğim futbolcular değildi. Her iki futbolcu kardeşimiz de kendi tercihleriyle gittiler. Yusuf ve Abdullah benim iskelet kadromda düşündüğüm isimlerdi. Fakat bu oyuncular tercihlerini Diyarbekirspor’dan yana kullandı. Diğer oyuncular ile ilgili bir şey söyleyecek isem Kamil’i kısmen aradığımı söyleyebilirim. Bunu açık ve net şekilde söylüyorum. Getirdiğimiz oyuncular istediğimiz performansı sergilemediği için insanlar yanlış bir oyun ile oynadığımızı düşünüyor. Bizden 12 oyuncu gitti 13 oyuncu geldi.

Takım olma süreci kolay kolay gelişmiyor. Geçen sene kemik kadrosunu koruyan Keçiören ve Menemen Belediyespor zirveye oynuyor. Bana soruyorlar hocam siz niye kadroyu bozdunuz diye. İnanın bizim Diyarbakır’a sporcu getirene kadar göbeğimiz çatlıyor. Diyarbakır’a oyuncu getirmek kolay değil. Biz idmanlarımızı da iyi yaptık. Sadece çok kolay gol yediğimizi söyleyebilirim. Bizim başlıca sıkıntımız bu. 12. Haftaya kadar ben takımımı tekrar zirveye ortak etmeyi amaçlıyorum. Bunu başaramazsam beni affedin diyip bu işi bırakırım. Şu anda takımın savunmasında sorunun olduğunu söyleyebilirim.

Sadece Şahin Şafakoğlu’ndan verim aldığımı söyleyebilirim. Önümüzdeki süreçte bu takımın çok iyi olacağına eminim. Çok iyi bir kadro ve çok iyi bir kumaş var. Belki hoca olarak ben bunu çok iyi harmanlayamadım. Bu da benim özeleştirim olsun. Ben özellikle Abdullah Topkara’nın alınmasını çok istedim. Fakat Abdullah Topkara 6 haftada kendini gösteremedi. Emin Yalın’ı da aynı şekilde ilk 18’e almadım. İstedim ki bu futbolcuların biraz canı yansın ve bu futbolcular tekrar formaları için savaşsın. Ben bu futbolculara bakacağım, kaçmayı mı seçecekler yoksa kalıp savaşmayı mı tercih edecekler” diye konuştu. 

“Barikat grubu ile 3 yıldır iletişimimiz yok”

Barikat Grubu ile 3 yıldır iletişimlerinin olmadığını ve tribünlerde yaşanan çekişmenin ortak bir paydada buluşamamaktan kaynaklandığına vurgu yapan Amedspor Başkanı Nurullah Edemen, “Bizim spor kulübü olarak olmazsa olmazımız taraftarlarımızdır. Tribündeki taraftarlarında belli bir etik çerçevesinde takımlarını destekliyor olması gerekir. Şu anda yapısı oturmuş ve iyi örgütlenebilen bir Direniş taraftar grubumuz var. Bu taraftar grubumuz 3 yıldır bizimle beraberdir. Bir de geçmişte Barikat taraftar grubu vardı. Ben yönetime geldiğim 2014-2015 sezonunda Barikat grubu ile bir toplantı yaptım. Kendileri bize bazı taleplerde bulundular ve bizlerde cevabımızı çok net ortaya koyduk. Sonraki süreçte karşılıklı birbirimizin isteklerine cevap veremedik. Barikat grubu bazı görevlerini yapamadı. Yaklaşık 3 yıldır Barikat grubu ortada yok ve bizimle bir iletişime de geçmiş değiller. Biz sosyal medyadan görüyoruz ki Barikat da tribünde olmak istediğini söylüyor. Tribün herkesindir. Amaç Amedspor’un faydası ve Amedspor’a destek ise boynumuz kıldan incedir. Siz bu ortak payda için bir masanın etrafında görüşmeler yapıp ve bazı etik kuralları belirleyip bu haliyle tribünlere geleceğinizi belirtiyorsanız, sonra tribüne gelirken bunları değiştiriyorsanız bizim bunu benimsememiz mümkün değildir. Biz burada Amedspor’un hakkını korumak ile mükellefiz. Bugün Türkiye’nin en güzel tribünlerinden biri Diyarbakır’da var. İnsanlar Amedspor maçını ailece izliyor. Fakat 2 haftadır bu arkadaşlar Amedspor’un maçına geliyor ve sürekli kavga, gürültü yaşanıyor. Siz bozmadığınız müddetçe hiçbir problem yoktur. Tribünlere Amedspor’u destekleme amacı ile gelen herkese kapımız açıktır. Geçen haftada yaşanan bu çekişme ortak paydada buluşamamaktan kaynaklanıyor. Biz taraftar gruplarımızla toplantıları bizim şirkette yapardık. Ardından saat 10.00’da gerçekleştirilen eş güdümlü toplantılarda hangi pankartlar tribüne sokulacaksa bize gösterilirdi. Çünkü yetkililer bizden pankartın görüntüsünü istiyorlar. Direniş grubunun onlarca pankartına izin vermediler. Gerekli mercilere başvurduk ama elden bir şey gelmiyordu. Eğer siz izinsiz gelip pankart asarsanız buna da hayır diyecekler. Biz bundan sonra da taraftarlarımızla görüşüp takımımızın faydası için bir araya gelmeye hazırız. Bodrumspor maçında Barikat grubunun pankartı alınıyor ve gruptan birileri yönetici arkadaşlarımızdan birini arayıp tehdit ediyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bizim taraftar gruplarına bakışımız budur. Amacımız Amedspor’dur” ifadelerini kullandı. 

 “Maçlarımız yayınlanacaksa bir getirisi olmalı”

Amedspor’un maçlarının canlı yayınlanmasına yönelik soruya da cevap veren Edemen, Amedspor’un maçları yayınlanacaksa bundan bir gelir elde etmeleri gerektiğini söyledi. Edemen, “Sosyal medyada bazı farklı şeyler konuşuluyor ama bizim TRT Kurdi veya farklı bir kanal ile bir problemimiz yok. Biz Amedspor olarak gelirleri ciddi anlamda kısıtlı olan bir kulübüz. Biz Amedspor olarak maçlarımızın yayınlanması durumunda bundan bir gelir elde etmek istiyoruz. Ben bir yayın yapıyorsam kulübüme gelir gelmesini amaçlarım. Bizim maçlarımızın yayınlanması ile ilgili talebimiz budur. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Kanallar reyting için bir içerik yayınlarlar. Biz de bu işin parçası isek bundan kazanmak istiyoruz. Biz zaten Amedspor TV’yi faaliyete sokup hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Kurabilirsek para da kazanabileceğiz. Ben olaya finansal olarak bakıyorum” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER