Amedspor'dan Sakaryaspor'un İddialarına Resimlerle Yanıt

Sakaryaspor’un iddialarına tepki gösteren Amedspor Başkanı Ali Karakaş,kulüplerine ve kentlerine karşı aslı olmayan iddialarla karalama kampanyası başlatıldığını söyledi. Olayları başlatan Sakaryaspor’lu futbolcular hakkında yasal yollara başvuracaklarını belirten Karakaş,İstiklal Marşı’nın ıslıklanması ve Mansur Çalar’ın rakip futbolcuları jiletle yaraladığı iddialarının ise büyük bir provokasyon olduğunu kaydetti.

Amedspor'dan Sakaryaspor'un İddialarına Resimlerle Yanıt

2.Lig Beyaz Grup’ta geçen Cumartesi günü Yeni Diyarbakır Stadı’nda oynanan ve 1-1 biten Amedspor-Sakaryaspor maçından sonra Sakaryaspor kulübü tarafından yapılan açıklamalara Amedspor cephesinden tepki ve yalanlama geldi. Kulüp tesislerinde basın açıklaması yapan Başkan Ali Karakaş,kulüplerine karşı karalama kampanyası başlatıldığına dikkat çekerek ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

Sakaryasporlu futbolcuların ve yöneticilerin taraftarları tahrik eden fotoğraflarını paylaşan Ali Karakaş, takım kaptanı Mansur Çalar’ın elinde jilet olduğu ve jilet ile rakip sporcuları yaraladığı şeklinde algı operasyonu başlatıldığını dile getirerek ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu kaydetti.

İddialara Tek Tek Cevap Verdi

“Sporcularımızı ve kulübümüzü kesici alet yalanı ile hedef haline getirenler başka bir yalanla taraftarlarımızın ve sporcularımızın İstiklal Marşı’nı ıslıkladığı yalanını da ortaya atmışlardır. İstiklal Marşı okunurken onlarca kişi tarafından çekilen görüntüler elimizde mevcuttur. Birçoğu ise sosyal medyada yayınlanmış durumdadır” diyerek sözlerine devam eden Karakaş,yaptığı hareketler ile maçın gergin geçmesine neden olan Sakaryasporlu futbolcu  Dilaver Güçlü hakkında da  federasyona ve savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

“Tek Taraflı Yayınlar Yapılıyor”

İki günden beri gerek sosyal medya gerekse bazı basın kuruluşlarında sadece Sakaryaspor’un iddialarına yer verildiğini,Amedspor’a cevap hakkı bile fazla görüldüğünü anlatan Karakaş,şu açıklamalarda bulundu;

Sakaryaspor maçının ardında rakip takım sporcu ve yayıncı kuruluşunun sporcularımız hakkında medyada asılsız haberleri üzerine açıklama yapmamız gerekli olmuştur.

“Dilaver Güçlü İyi Niyetli Değildi”

Bilindiği üzere Sakaryaspor maçında Sakaryaspor oyuncusu Dilaver Güçlü’nün özellikle İstiklal Marşı okunurken yaptığı hareket sporcu ve taraftarlarımızı tahrik etmiştir. Adı geçen sporcu bununla kalmayıp attığı golden sonra yedek kulübemize giderek yine yaptığı el kol hareketlerine devam etti. Adeta sporcu ve taraftarlarımızı planlı bir şekilde tahrik etmek isteyen bu sporcu maç süresince bu hareketlerine devam etmiştir. 

“Jilet İddiaları Büyük Bir Yalan Ve Komplodür”

Sporcunun yaptığı bu hareketler maçın sporcular arasında gergin geçmesine zemin hazırlamıştır. Yine rakip takım ve takımın yayıncı kuruluşu Tv264, sporcumuz Mansur Çalar’ın elinde jilet olduğu ve jilet ile rakip sporcuları yaraladığı şeklinde algı operasyonu başlatmışlardır.

Tv264’ün sosyal medyaya servis ettiği görüntülerde sporcumuz Mansur Çalar’ın elinde herhangi bir delici-kesici alet olmamasına rağmen sporcumuzun İstiklal Marşı okunurken sol elinin üzerine televizyonlarının logosu atılmak suretiyle işaretlenmiş ve elinde bir şey varmış izlenimini verilmiştir. Görüntüler dikkatlice izlendiğinde ise sporcumuzun elinde herhangi bir delici ve kesici aletin olmadığı görülecektir.

“İstiklal Marşı’na Saygısızlık Söz Konusu Olamaz”

Sporcularımızı ve kulübümüzü kesici alet yalanı ile hedef haline getirenler başka bir yalanla taraftarlarımızın ve sporcularımızın İstiklal Marşı’nı ıslıkladığı yalanını da ortaya atmışlardır. İstiklal Marşı okunurken onlarca kişi tarafından çekilen görüntüler elimizde mevcuttur. Birçoğu ise sosyal medyada yayınlanmış durumdadır.

Bu algı operasyonu kesinlikle gerçeği yansıtmamakla birlikte ve kulübümüzü hedef haline getirme amacını taşımaktadır. 

“Siyasi İşaret Yapan Futbolcu Ortamı Germiştir”

Yaptığı hareketler ile maçın gergin geçmesine neden olan Dilaver Güçlü hakkında federasyona suç duyurusunda bulunacağız.

Spor sahalarında toplumu ayrıştıracak kin ve nefretin oluşumuna yol açan bu davranışları kınıyor, yeşil sahalarda kardeşliğin ve dostluğun yeşermesini diliyoruz.”

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet aslan
Mehmet aslan - 5 yıl Önce

Önce aspor kanalını vicdansız yayınından dolayı kınıyorum sakaryaspor yıllardır bu bölgenin takımlarına karşı kin ve nefret duyuyor bu ırkçı ve faşizan tutumlarından dolayı kınıyorum spor barış ve kardesliktir bu ülkeye yazık yeter siyasete alet olmayın

SIRADAKİ HABER