Amedspor’a  Sakarya’da yapılan saldırıların ve psikolojik baskının yankıları devam ederken, Amedspor ve Sakaryaspor Kulüp başkanları TRT Kürdi’de karşılıklı olarak telefonla konuk oldu, farklı değerlendirmelerde bulundu. Amedspor başkanı Edemen,”Yapılanla

TRT KÜRDİ'DE CANLI YAYINDA OLAYLI MAÇI TARTIŞTILAR

Amedspor’a  Sakarya’da yapılan saldırıların ve psikolojik baskının yankıları devam ederken, Amedspor ve Sakaryaspor Kulüp başkanları TRT Kürdi’de karşılıklı olarak telefonla konuk oldu, farklı değerlendirmelerde bulundu. Amedspor başkanı Edemen,”Yapılanla
 Sakaryaspor Başkanı: O görüntüler Amedspor’a özel değildi....Amedspor Başkanı: Takımımıza psikolojik baskı ve fiili saldırı yapıldı.

 

Amedspor ve Sakaryaspor Kulüp başkanları TRT Kürdi’de karşılıklı olarak telefonla konuk oldu, farklı değerlendirmelerde bulundu. Amedspor başkanı Edemen,”Yapılanlar Amedspor’a özel olarak kurgulanmıştı” derken, Sakaryaspor Başkanı Ekşi ise elektronik skorborttaki askeri operasyon görüntüleri ve marşların her maçta yayınlandığını dile getirdi.

 

“Sakarya yönetimi bizi iyi ağırladı ancak”

Sakaryaspor-Amedspor maçında yaşanan olayların yankıları ve tepkileri devam ediyor. TRT Kürdi’de yayınlanan “Dema Futbolê “ (Futbol Zamanı) programına telefonla konuk olan iki kulübün başkanları kendilerini savundu, karşılıklı olarak birbirlerini suçladı. Sakaryaspor yönetimi ile sorunları olmadığını belirten Edemen,”Maçı Sakaryaspor başkanı ile beraber izledik. Yönetim olarak bizi çok iyi ağırladılar, ilgilendiler. Bizim tepkimiz maçta yaşananlara, yapılan psikolojik baskıya, teknik heyet ve futbolcularımıza yapılan saldırılara. Görüntülerde her şey mevcüt. Hocamız yedek kulübesinde taktik veremedi, oyuncularımıza her türlü taciz yapıldı, maçtan sonra soyunma odamıza saldırı yapıldı. Amedspor sanki bu ülkenin liginde oynayan bir takım değilmiş gibi,skorbortta tahrik edici görüntüler ve marşlar yayınlandı. Amedspor’a özel olarak kurgulanan olaylardı” ifadelerini kullandı.

 

“Amedspor’la sorunumuz yok”

Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi ise Amedspor’u en iyi şekilde misafir ettiklerini, rakip takım futbolcularının tahriklerine rağmen hiçbir kötü tezahürat yapılmadığını savundu. Ekşi,”Skorborttaki operasyon görüntüleri ve Türkiyem parçasını her maç yayınlıyoruz. Amedspor’a özel yapılmış bir olay yok. İki hafta önceki Niğde maçında da yayınlandı. Amedspor’a kendi tesislerimizi tahsis ettik, en iyi şekilde ağırladık. Ben Nurullah başkanla beraber maçı izledim. Bizim Amedspor’la hiçbir sorunumuz yok. Diyarbakır’la efsaneleşen Ali Gaffar Okkan’ın memleketiyiz. Diyarbakır’a ayrı bir sevgimiz var. Diyarbakırspor ve Diyarbekirspor’la defalarca oynadık, hiçbir olumsuzluk olmadı. Hatta taraftarlar iç içe maç izledi. İki yıl önce finalde karşılaştık ve herkes o dostluğu konuştu. Amedspor’un takım kaptanı oyundan çıkarken seyircimizi tahrik etti, buna yönelik tepki oldu. Bunlar her yerde oluyor. Bizim istediğimiz bir şey değil. Bazı şeyleri abartmaya gerek yok. Biz siyaset değil, spor kulübüyüz” dedi. 

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2019, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER