Amedspor'a 'İdeolojik Propaganda' Cezasına yönetimden tepki

Amedspor Futbol Şube Sorumlusu Ekrem Yeşil, cezanın dün kulübe tebliğ edildiğini bildirdi. Cezanın, taraftarların Karaman Belediyespor karşılaşmasında yaptığı tezahüratlardan dolayı verildiğini söyledi

Amedspor'a 'İdeolojik Propaganda' Cezasına yönetimden tepki

 Yeşil: Oldukça ağır bir ceza

Kararın Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde yayınlanması üzerine bir açıklama yapan Amedspor Futbol Şube Sorumlusu Ekrem Yeşil, cezanın dün kulübe tebliğ edildiğini bildirdi. Cezanın, taraftarların Karaman Belediyespor karşılaşmasında yaptığı tezahüratlardan dolayı verildiğini söyleyen Yeşil, Türkiye Futbol Federasyonu'nun verdiği cezanın oldukça ağır olduğunu kaydetti. Yeşil, bu sezon lig maçlarında ilk defa böyle bir cezayla karşılaştıklarına, ceza verilmeden önce de konuyla ilgili herhangi bir uyarının kulüplerine yapılmadığına dikkat çekti.

'Barışçıl tezahüratlar yapıldı'

Karaman Belediyespor maçında stadyumda bulunduğunu, taraftarın tamamen barışçıl şekilde tezahüratlar yaptığına tanık olduğunu kaydeden Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü: "O gün rakip takımı aşağılayıcı veya kıracak şekilde bir durum yaşanmadı. Cezada ilk olarak ideolojik amaçlı sloganlardan bahsediliyor, o gün sporun ruhuna uygun ve barışçıl tezahüratlar yapıldı. Bunun dışında bizim gözden kaçırdığımız birkaç kişinin farklı bir şekilde yaptığı bir durum varsa buna bir şey diyemem."

'Taraftarlarımız centilmenlik örneği sergiledi, sergiliyor'

Amedspor olarak bugüne dek spora barış, dostluk ve kardeşlik temelinde yaklaştıklarını ifade eden Yeşil, "Özellikle yıllardır buraya maç yapmaya gelen birçok spor kulübü bunun tanığıdır. Bu konuda taraftarlarımız da aynı hassasiyeti ve centilmenlik örneğini sergiliyor. Bugüne kadar kendi evimizde oynadığımız karşılaşmalarda taraftarlarımız, karşı takımı onore edecek ve sporun özüne uygun şekilde tezahüratları yaptıklarının canlı tanığıyız." dedi. Sporun toplumlar arasında dayanışma ve kaynaşma duygularına hizmet ettiğinin bilincinde olduklarını söyleyen Yeşil, "Tüm rakiplerimize, taraftarlarımızla birlikte bu hassasiyetle yaklaşıyoruz. Buraya maç için görevli olarak gelen Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri de bu duruşumuza tanıktır." şeklinde konuştu.

Karara itiraz edeceğiz

Ortada çok ciddi bir durum olmamasına rağmen Amedspor'un bu şekilde cezalandırılmasının kulübü derinden üzdüğünü dile getiren Yeşil, 2. Lig statüsünde mücadele eden birçok futbol kulübünün maddi olarak sıkıntı yaşadığını hatırlattı. Bir defaya mahsus olarak 20 bin TL para cezasıyla karşı karşıya kalmalarının kulüplerini hem maddi hem de manevi anlamda sarstığını kaydeden Yeşil, şöyle konuştu: "ProfesyonelFutbol Disiplin Kurulu'nun almış olduğu bu karara itiraz edeceğiz. 7 günlük bir itiraz süremiz bulunmaktadır. Bu süre içerisinde umarım yetkililer, bu hassasiyetlerimizi de dikkate alarak hareket eder. Sonuç olarak bu kent ve kulüp hem rakip sporculara hem de takımlara centilmenlik konusunda gerekli hassasiyeti gösteriyor." Yasal süreci izleyeceklerini aktaran Yeşil, sonuç olarak bu haksız cezayla karşı karşıya kalmaları durumunda haksızlığı spor kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2015, 21:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER