AMEDSPOR’UN İSMİ VE YÖNETİMİ YENİLENDİ

13 branşta, 40 takım ve 2 bin lisanslı oyuncusu olan Amedspor olağanüstü kongreye giderek yönetimini yeniledi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından reddedilen Amedspor ismi Amed Sportif Faaliyetler Kulübü (Amed SK) olarak değiştirildi.

AMEDSPOR’UN İSMİ VE YÖNETİMİ YENİLENDİ
 Amedspor Olağanüstü Kongresi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sineması’nda yapıldı. Kongreye, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Abdullah Sevinç ve Hüseyin Bayrak, Amedspor Kulüp Eş Başkanları İhsan Avcı - Ayten Tekeş, Belediye Meclis Üyesi Erkan Erenci ve Amedspor Yönetim kurulu üyeleri ve delegeler katıldı. Divan seçiminin ardından tüm demokrasi, barış ve spor şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulan kongrede konuşan Amedspor Eş Başkanı İhsan Avcı, olağanüstü Kongrenin yapılmasının yanlış algı yarattığını belirterek, “Genel kurullar demokrasi açısından önemli zeminlerdir. Arkadaşlarımız bir eksiklik olarak ifade ettiler; ama aslında genel kurullar bu tip toplumsal örgütlerin geride bıraktığı süreçleri değerlendirip, bunun muhasebesini, özeleştirisini yapıp önümüzdeki döneme dair planlamaları, programlarını yaptıkları önemli platformlardır. O açıdan aslında bir eksiklik değil genel kurullar aynı zamanda demokrasinin bir gereğidir.” dedi.

Medya Amedspor’u yıpratmaya çalışıyor

Avcı, özellikle Diyarbakır’da bir kısım yerel medyanın genel kurul sürecinde Amedspor’u yıpratmak istediğini; ancak bu davranışları doğru bulmadıklarını kaydetti. Avcı, şunları söyledi: “Amedspor dimdik buradadır, ayaktadır. Önümüzdeki dönem kendi dayandığı tabanıyla halk kitlesiyle daha büyüyerek daha gelişerek, kısmen yaşadığı sıkıntılar dönemsel olabilir; ama bunlar aşılacak. Hep beraber dayanışma içerisinde, güçlerin birleşmesiyle, halkın gerçek dayanışmasıyla aşılacak şeylerdir. Bu genel kurul tam da yeni bir çıkıştır.”

Sporun kendileri için diğer takımlar gibi sadece araç olmadığına dikkat çeken Avcı, “Spor aynı zamanda toplumların, halkların bir arada yaşamının zemini olan bir araçtır. Toplumu yeniden inşa ettiğimiz bu süreçte spor toplumsal inşa sürecinin önemli bir zeminidir.” dedi.

Amedspor’da ekonomik sorun yok

Amedspor Yönetim Kurulu Üyesi Soran Haldi Mızrak ise faaliyet raporunu okumadan önce Amedspor hakkında bilgi verdi. Yapılan isim değişikliğini anlatan Mızrak, “Amedspor hiçbir şekilde maddi bir darboğaz içerisinde değildir. Bugüne kadar anlaştığımız ve yeni dönem için anlaşacağımız oyunculara vermiş olduğumuz taahhütleri yerine getireceğimizi burada tüm spor kamuoyu önünde tekrar ifade ediyoruz. Sporcularımıza kamp süreci için vermiş olduğumuz sözleri yerine getireceğimizi ve hiç kimsenin Amedspor’dan tek bir kuruş alacağının kalmayacağını yineliyor ve söz veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Amedspor’un ismi değiştirildi

Faaliyet ve denetim raporlarının okunması ardında yönetmenlik ve tüzükte yapılacak değişiklikler için verilen öneriler değerlendirildi. Daha önce 10 olan yedek üye sayısının 4’e indirilmesi ve Amedspor ismi için Türkiye Futbol Federasyonu’na yapılan başvurunun reddedilmesi üzerine takım isminin Konuşmaların ardından kulübün ismi oybirliğiyle Amed Sportif Faaliyetler Kulübü olarak değiştirildi. Yeni ismin ağustos ayında çekilecek fikstürde de Amed SK olması bekleniyor.

Yeni yönetim seçildi

Tek listeyle gidilen seçimde, yönetim kurulu delegelerin oybirliğiyle seçildi. Buna göre kulübün yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: “Ali Karakaş, Nurullah Edemen, Süleyman Gökalp, Servet Erol, Abdullah Sevinç, Nesih Aktepe, Adnan Zengin, Soran Haldi Mızrak, Kahraman Papatya, Ekrem Yeşil, Emrullah Gürbüz, Dilan Yumlu, Seda Can, Besra Ekinci ve Şivezat Işık Zorlu.” Yönetim kurulu üyeleri daha sonra görev dağılımı yaparak, başkan ve yardımcılarını seçecek.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER