'AMEDSPOR'UN SORUNU EKİP RUHU EKSİKLİĞİ'

Ekibinde yer alan antrenörlerle beraber basınla buluşan Amedspor Teknik Direktör Ahmet Akçan,Diyarbakır’a uzun vadeli çalışma düşüncesi ile geldiğini söyledi. Takımda en önemli sorunun ekip ruhu eksikliği olduğunu da belirterek bu sorunu aşmak için çaba harcadıklarını dile getirdi.

'AMEDSPOR'UN SORUNU EKİP RUHU EKSİKLİĞİ'
 Öncelikli amaçlarının Amedspor’u sportif olarak hak ettiği yere getirmek olduğunu belirten Akçan,bununla birlikte uzun ve kısa vadeli planlarla kulübün geleceğini sağlam temellere oturtmayı da amaçladıklarını söyledi.

Takımın yaşadığı zor günleri aşacağını dile getiren Akçan,”Sportif başarı elde etmek önceliğimizdir. Bunun bilincindeyiz ve bunun için çalışıyoruz. Fakat bunu yaparken Amedspor’un misyonu ve değerlerinden de taviz vermeyeceğiz.

Gelecekle ilgili planlarımız var. İyi bir alt yapı ağı kurmak ve bunu dünyanın bir çok yerine yaymak istiyoruz.Yönetimle uyum içindeyiz ve büyük düşünüyoruz” dedi.

‘BURADA UZUN SÜRE ÇALIŞMAK İSTİYORUM’

“Amedspor,bir çok kişinin hayal bile edemeyeceği yere gelecek. Buna yürekten inanıyoruz”  diyen Akçan,herkesten destek beklediklerini söyledi.

Akçan,” Ben hem spor hayatımda hem kişisel hayatımda doğruluk ve dürüstlüğe çok değer veririm,günlük çıkarlar için bunlardan taviz vermem. Sevgi,saygı ve insani değerleri esas alırım. Hayal satmayacağız,bunun yerine çok çalışacağız,daima en iyisini isteyeceğiz. Başarının da başarısızlığın da bir bedeli var. Biz bu bedeli ödemeye hazırız. Fakat başarı sadece bizimle olmaz. Herkesle işbirliği ve amaç birliği yapmak istiyoruz. 10 gündür buradayız,gittiğimiz her yerde halkın bize sempatisi ve beklentisi var. Aramızda iyi bir sinerji oluştu. Ben buraya kısa vadeli değil,uzun vadeli çalışmak ve kalmak için geldim. İnşallah hedeflerimizi gerçekleştirecek kadar uzun vadeli çalışacağız. Niyetimiz temiz ve umudumuz yüksektir” diye konuştu.

‘TAKIM RUHU EKSİKLİĞİ VAR’

Takımdaki en önemli sorunun takım ruhu eksikliği olduğunu belirten Akçan, zamanla bunları aşacaklarını kaydetti. Akçan,”Bir takımda hoca değişiyorsa demek ki sorun var. Burada da öyle oldu ve biz geldik. Şu an için eksikleri konuşmamızın faydası olmaz. Biz çözüm üretmek zorundayız. Tabi ki geçmişten ders çıkaracağız. Gördüğüm en önemli eksiklik takım olma konusunda zaaf var. Geldiğimiz günden beri bunu aşmaya çalışıyoruz. Ama tabi alışkanlıklar kısa zamanda değişmez. Bu değişim zaman alacak. Fiziksel ve oyunsal anlamda eksikler de var,bunları da tespit ettik. Kaliteli futbolcular var. Taner hocaya teşekkür ediyoruz. Kendisi ve ekibi de elinden geleni yaptı ama olmadı. Bu bir bayrak değişimidir. Şimdi bayrak bizde ve hak ettiği yere getirmek için çaba harcayacağız” dedi.

 

‘MOTİVASYON KAYBINI AŞMAYA  ÇALIŞIYORUZ’

Futbolcuların motivasyonunu yükseltmeye çalışacaklarını vurgulayan Akçan,Afjet Afyonspor maçıyla beraber çıkışa geçtiklerini ifade etti. Akçan,”Futbolcularda motivasyon kaybı var. Olumsuz saha sonuçları psikolojik yılgınlık yaratmış. Birebir ilgilenip motive etmeye çalışıyoruz. Takım olma ve birlik beraberlik oluşturma adına yaptığımız etkinlikler var. Bunları daha fazla yapacağız. Bucaspor maçını kazansaydık işler daha farklı olacaktı. Ama kazanamadık. Kaleye gelmeyen takımdan olmayan pozisyonda gol yedik ve gerekli  karşılığı veremedik. Aslında bizden önceki döneme göre çok daha etkili olduğumuz ama sonuca gidemediğimiz bir maç oldu. Şimdi Afjet Afyonspor maçı var. Her maç gibi bu maç da önemli. Rakip ayıracak durumda değiliz. Artık her maça kazanmak için çıkacağız. Fakat ben  futbolda final,kader gibi tabirlere karşıyım. Benim felsefemde hiçbir maç dünyanın sonu değil ama önemlidir” ifadelerine yer verdi.

AHMET AKÇAN'IN EKİBİNDEKİ ANTRENÖRLER

Mehmet Ekin
Sonkan Kanak
Volkan Ertem
İbrahim Cezayir




HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2017, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER