Amine'den Tarihi Başarı

İstanbul ilinde yapılan yıldızlar Balkan şampiyonasına Diyarbakırlı milli Karateci Amine Akçakmak 37 kg. da tatamiye çıktı ilk rakibi Sırbistanlıyı 7-2 ikinci turda Bosna Hersek rakibini 6-1 yenen amine yarı final maçında çıktığı takım arkadaşına son saniyede verdiği puanla 1-0 yenilerek final şansını kaybetti.rakibinin final yapmasından sonra 3.cülük maçına çıkan amine Romanyalı rakibini 7-0 yenerek Diyarbakır karate tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Balkan 3.cüsü oldu.

Amine'den Tarihi Başarı
 İstanbul ilinde yapılan yıldızlar Balkan şampiyonasına Diyarbakırlı milli Karateci Amine  Akçakmak 37 kg. da tatamiye çıktı ilk rakibi Sırbistanlıyı 7-2 ikinci turda Bosna Hersek rakibini 6-1 yenen amine yarı final maçında çıktığı takım arkadaşına son saniyede verdiği puanla 1-0 yenilerek final şansını kaybetti.rakibinin final yapmasından sonra 3.cülük maçına çıkan amine Romanyalı rakibini 7-0 yenerek Diyarbakır karate tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Balkan 3.cüsü oldu.

Diyarbakır Bölge antrenörü ve Karate Milli Takım Antrenörü Mehmet Yazar yaptığı açıklamada Amine ve Amine gibi yetenekli çocukların keşfederek Milli takıma kazandırma çalışmalarını yaklaşık 4 yıl önce başladıklarını  ve 2013 yılında 4 sporcuyu Milli takıma vererek bunun meyvesini almaya başladıklarını söyledi. Amine'nin Hedefinde 2 yıl sonra yapılacak olan Avrupa Şampiyonasına katılmak olduğunu vurgulayan yazar bunu gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek,''Diyarbakır'lı çocukların ve gençlerin imkan verilmesi doğrultusunda neler başarabileceklerini göstermeye çalışan Yazar,müsabakalarda daha iyi dereceler alarak Diyarbakır'ımza hak ettiği değeri kazandıracağız'' dedi .
Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulüp Karate Antrenörü Ahmet Yazar yaptığı açıklamada yaklaşık olarak kulüpte 1 yıl önce başlattığımız karate çalışmalarına bizlere tam destek veren Kulüp Başkanımız ve yönetimine bu başarıyı hediye ederken bundan sonra ki süreçte çok daha iyi başarılar elde ederek kulübümüzün bu branşta Türkiye'de söz sahibi yapmak için elimizden geleni yapacağız, bu anlamda gerek çocukların spor yapması için gerekse sportif başarılar elde etmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.Diyarbakır Karate tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Balkan 3. cüsü olan Amine Akçakmak Bu Şampiyonluğu her zaman yanlarında olan kendilerine her türlü desteği sunan bugünlere gelmesinde büyük katkı sahibi olan Av.Metin Kılavuz‘a ve kulüp Antrenörü Ahmet Yazar ‘a hediye ettiğini söyledi.
Ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulüp Başkanlığını bırakan Av. Metin Kılavuz‘a Avrupa'da derece için söz veren Amine bunu başardığım gün ilk aldığımız madalya'yı kulüp başkanımıza hediye edeceğim'' dedi.
Kendilerine her  türlü  maddi manevi desteği veren kulüp Başkanı Av. Metin Kılavuz ve kulüp yönetimine teşekkür eden Diyarbakır antrenörü ve karate  milli antrenörü Mehmet Yazar bundan sonraki süreçte de desteklerini devam edeciğini söyleyen Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı Sayın Fırat Anlı ve Yeni Kulüp Başkanı İhsan Avcı yönetimine teşekkür etti.
Sadece Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tüm merkez İlçe belediyelerde tüm spor branşlarının kapsayacak bir çalışma olması gerektiğini geçmiş dönemde Diyarbakır'ın altın kızı lakaplı Ayşe Meryem Yazar'a verdikleri destek sayesinde İsviçre'nin Basel kendinde Uluslararası müsabakada final yaparak ikinci olan ve bugün kü başarının o günde sağlanan desteklerden dolayı oluşturduğunu kaydeden Yazar Sur ilçe Başkan  yardımcısı Hüseyin Kaya'ya ayrıca teşekkürlerini'' ileterek sözlerini tamamladı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER